Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Οι μετοχές που πρέπει να παρακολουθούμε στην παρούσα φάση (μέρος Β’)

Οι μετοχές που πρέπει να παρακολουθούμε στην παρούσα φάση (μέρος Β’)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι μετοχές που πρέπει να παρακολουθούμε στην παρούσα φάση (μέρος Β’)

Δείτε το α’ τμήμα του άρθρου (Πέμπτη 22/9/2022), εδώ.


Πριν συνεχίσουμε το άρθρο που ξεκίνησε χθες, θέλουμε να κάνουμε μια βασική σημείωση.

Η παρούσα χρηματιστηριακή κρίση, δεν είναι όπως οι προηγούμενες των τελευταίων 12 ετών.

Αντίθετα απ’ ότι συνέβαινε στα προηγούμενα χρόνια, η παρούσα κρίση, κατά κύριο λόγο οφείλεται σε εξωτερικά αίτια. Τα αίτια αυτά, επηρεάζουν την ελληνική οικονομία, πλην όμως, δεν έχουν προκαλέσει στην οικονομία επιδράσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μία αυτόνομη (δηλαδή ξεχωριστή ή “αποκλειστικά ελληνική”) αρνητική οικονομική κατάσταση. Αν μέχρι το τέλος της δεν επηρεαστεί η οικονομία, τότε, όταν η κρίση τελειώσει, η αντίδραση των ελληνικών μετοχών θα είναι σημαντική.

Με το παραπάνω, θέλουμε να επισημάνουμε ότι, εάν κάποιος, μέχρι σήμερα, εξακολουθεί να διατηρεί μετοχές, κατά τα φαινόμενα, δε κινδυνεύει να υποστεί τη ζημιά που υπέστησαν όσοι διακράτησαν τις μετοχές τους κατά την περίοδο 2010-2012.

Αυτό ισχύει βέβαια και για τις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες, στην προηγούμενη κρίση, “εξαϋλώθηκαν”.


Σε ποιές τιμές θα μπορούσαν να διακυμανθούν οι τραπεζικές μετοχές κατά τους προσεχείς μήνες, εφ’ όσον η διεθνής χρηματιστηριακή κρίση συνεχιστεί;

Εκτίμησή μας είναι ότι, οι χαμηλές τιμές που επιτεύχθηκαν στις πρώτες μέρες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, δε θα επαναληφθούν. Ή, ακόμη και αν επαναληφθούν, θα παραμείνουν σε εκείνα τα χαμηλά επίπεδα, για μικρό χρονικό διάστημα.

Συνεπώς, εκτιμούμε ότι, η περιοχή εκείνων των τιμών, ή και ελαφρά ανώτερων τιμών από εκείνα τα όρια, θα μπορούσε να αποτελέσει μια περιοχή τοποθετήσεων.

Εικότερα, για τη μετοχή της ΑΛΦΑ, εφ’ όσον αυτή βρεθεί σε περιοχή κάτω από τα € 0,80, εκτίμησή μας είναι ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν τοποθετήσεις. Για τη μετοχή της ΕΤΕ, εκτιμούμε ότι το όριο των τοποθετήσεων θα μπορούσε να είναι η περιοχή μεταξύ του € 2,80 και του € 2,95 (βέβαια, η μετοχή αποκτά μια μεγάλη ταχύτητα πτώσης κάτω από το όριο των € 3,00). Για τη μετοχή της ΕΥΡΩΒ, εκτιμούμε ότι, το όριο των τοποθετήσεων θα μπορούσε να είναι γύρω ή και κάτω από τα € 0,80. Για τη μετοχή της ΠΕΙΡ, εκτιμούμε ότι, η περιοχή τοποθέτησης θα μπορούσε να βρίσκεται γύρω από το € 0,90 - 0,95.

Για τη μετοχή της ΜΥΤΙΛ (η οποία επίσης αναφέρθηκε στο χθεσινό σημείωμα), θεωρούμε ως “περιοχή τοποθετήσεων”, το εύρος τιμών από € 13,00 έως € 13,40).

Προσοχή! Οι παραπάνω τιμές, όπως και κάθε τιμή που αναφέρεται ως “περιοχή τοποθετήσεων” στο παρόν άρθρο, δε σημαίνει ότι δε θα μπορούσε να ξεπεραστεί (προς τα κάτω). Σημαίνει ότι, με βάση το σκεπτικό ότι, η παρούσα οικονομική κρίση, δε θα προκαλέσει μόνιμη ή μακροχρόνια βλάβη στην ελληνική οικονομία, οι τιμές αυτές, αποτελούν μία χαμηλή βάση τοποθέτησης και ότι, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κέρδη, εφ’ όσον η κρίση ολοκληρωθεί μέσα στο διάστημα των επομένων 4 έως 10 μηνών.


ΟΤΟΕΛ:

Η εταιρία δημοσίευσε εξαιρετικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου (εδώ), ενώ η επερχόμενη ενσωμάτων των μεγεθών της Hertz στην Πορτογαλία, θα μεταβάλει ακόμη περισσότερο τη φυσιογνωμία της και συνεπώς, θα μπορεί και κατά το 2023 -ακόμη και αν δεν επαναληφθεί το φετινό φαινόμενο στον τουρισμό- να επιδείξει σημαντική μεταβολή των οικονομικών της αποτελεσμάτων. Εκτιμούμε ότι, η μετοχή πολύ δύσκολα θα μπορούσε να προσεγγίσει το προηγούμενο χαμηλό του έτους (€ 8,25), ή εάν το προσεγγίσει ή το διασπάσει, υπό την αίρεση όσων αναφέρουμε παραπάνω, αυτό θα αποδειχθεί προσωρινό. Εκτιμούμε ότι η περιοχή τοποθετήσεων βρίσκεται μεταξύ των τιμών των € 8,70 και € 9,20.


ΠΑΠ:

Με την απόκτηση της “Αρκάδι”, η εταιρία εισέρχεται σε μία ευρύτερη προϊοντική αγορά, σε μία φάση που εξακολουθούσε να αναπτυσσόταν με υψηλούς ρυθμούς, στην αγορά των σαπώνων (δείτε εδώ). Η εταιρία θα μπορεί να διατηρήσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης για μία σειρά ετών και σταδιακά θα βελτιώσει την εικόνα της στους θεσμικούς και άλλους επενδυτές.

Με δεδομένη την όχι σταθερή μετοχική της συμπεριφορά, θεωρούμε ως “περιοχή τοποθετήσεων” τις τιμές μεταξύ € 2,30 και € 2,42.


Η στήλη θα ολοκληρωθεί σήμερα (Παρασκευή 23/9/2022) και αύριο Σάββατο.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text