Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΗΠΑ: Μικρή υποχώρηση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

ΗΠΑ: Μικρή υποχώρηση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΗΠΑ: Μικρή υποχώρηση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Μικρή αύξηση κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, σε μία ακόμα ένδειξη ότι η αγορά εργασίας στη χώρα παραμένει σφιχτή παρά τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας, οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 5.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 213.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Σεπτεμβρίου. Τα δεδομένα για την προηγούμενη εβδομάδα αναθεωρήθηκαν πτωτικά και έδειξαν 5.000 λιγότερες αιτήσεις που υποβλήθηκαν από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 218.000 αιτήσεις για την τελευταία εβδομάδα.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης την Τετάρτη, την τρίτη συνεχόμενη άνοδο αυτού του μεγέθους, και προανήγγειλε περισσότερες μεγάλες αυξήσεις στο εγγύς μέλλον.

Οικονομικοί αναλυτές υπογραμμίζουν ότι οι εταιρείες προσλαμβάνουν εργαζομένους, μετά τις δυσκολίες εύρεσης προσωπικού που αντιμετώπισαν το περασμένο έτος κυρίως εξαιτίας της COVID-19. Τον Ιούλιο υπήρχαν 11,2 κενές εκατομμύρια θέσεις, με δύο θέσεις εργασίας για κάθε άνεργο.

 

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text