Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Βρετανία: Ο ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε το πιο ριζοσπαστικό πακέτο φοροαπαλλαγών από το 1972

Βρετανία: Ο ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε το πιο ριζοσπαστικό πακέτο φοροαπαλλαγών από το 1972

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Βρετανία: Ο ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε το πιο ριζοσπαστικό πακέτο φοροαπαλλαγών από το 1972

Η κυβέρνηση της Λιζ Τρας στη Βρετανία ανακοίνωσε το πιο ριζοσπαστικό πακέτο φοροαπαλλαγών για το Ηνωμένο Βασίλειο από το 1972, μειώνοντας τις εισφορές τόσο στους μισθούς των εργαζομένων όσο και στις εταιρείες, σε μια προσπάθεια να τονώσει τις μακροπρόθεσμες δυνατότητες της οικονομίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Kwasi Kwarteng, προχώρησε επίσης στη μείωση του τέλους χαρτοσήμου στις αγορές ακινήτων, και επιβεβαίωσε τη στήριξη για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από το ανοδικό ενεργειακό σπιράλ, με κόστος 60 δισ. στερλίνων (67 δισ. δολαρίων) στους επόμενους έξι μήνες.

"Υποσχεθήκαμε να δώσουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη. Υποσχεθήκαμε μια νέα προσέγγιση για μια νέα εποχή", τόνισε ο Kwarteng στο κοινοβούλιο στο Λονδίνο.

Τα μέτρα αποσκοπούν στην αποτροπή της ύφεσης η οποία –κατά την Τράπεζα της Αγγλίας- έχει ξεκινήσει, και στην αύξηση της παραγωγικότητας, η οποία είναι χαμηλότερη από τις άλλες χώρες της G7.

Οι οικονομολόγοι ανησυχούν ότι το πακέτο των μέτρων είναι ανέφικτο και θα προκαλέσει νομισματική κρίση, καθώς οι επενδυτές συνειδητοποιούν ότι το χρέος του υπουργείου Οικονομικών θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Οι κινήσεις του ΥΠΟΙΚ επίσης απηχούν στον προϋπολογισμό του Nigel Lawson το 1988, ο οποίος έδωσε ώθηση στην οικονομία και έστειλε τον προϋπολογισμό στα ύψη, οδηγώντας την Τράπεζα της Αγγλίας να αυξήσει τα επιτόκια στο υψηλό του 15% το 1989.

Ο Kwarteng ανακοίνωσε επίσης τη μείωση του κύριου συντελεστή φόρου εισοδήματος για τους εργαζόμενους ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι σχεδιαζόταν, αφήνοντας τον βασικό συντελεστή στο 19% το 2023 και καταργώντας τον ανώτατο συντελεστή φόρου του 45%.

Επίσης, καταργεί την αύξηση 1,25% στους φόρους για την εθνική ασφάλιση, τερματίζει μια προγραμματισμένη αύξηση του εταιρικού φόρου, διατηρώντας τον φορολογικό συντελεστή στο 19%.

Θέτει στόχο την ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 2,5% ετησίως, επίπεδο το οποίο δεν έχει πετύχει για περισσότερο από μία δεκαετία, και θα καταργήσει το πλαφόν στην καταβολή μπόνους στους τραπεζίτες, ενώ θα δημιουργήσει νέες "επενδυτικές ζώνες" με χαμηλότερη ρύθμιση για εκείνους που δημιουργούν επιχειρήσεις.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text