Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Η Apple ξεκινά την παραγωγή του iPhone 14 στην Ινδία - Απομακρύνεται από την Κίνα

Η Apple ξεκινά την παραγωγή του iPhone 14 στην Ινδία - Απομακρύνεται από την Κίνα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η Apple ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ξεκινά να παράγει τη ναυαρχίδα των κινητών συσκευών της, του iPhone 14, στην Ινδία, σε μια κίνηση που εντάσσεται στη στρατηγική του αμερικανικού κολοσσού να μεταφέρει μέρος της παραγωγή του εκτός Κίνας.

"Η νέα σειρά του iPhone 14 εισάγει πρωτοποριακές νέες τεχνολογίες και σημαντικές προδιαγραφές ασφαλείας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε την κατασκευή του iPhone 14 στην Ινδία”, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της η αμερικανική εταιρεία, σύμφωνα με το CNBC.

Η κύρια εταιρεία συναρμολόγησης του iPhone της Apple στην Ινδία είναι Foxconn, η οποία κατασκευάζει τη νέα σειρά του εμβληματικού κινητού στο εργοστάσιό της στο Σριπερουμπουντούρ, στα περίχωρα του Τσενάι.

Ο αμερικανικός κολοσσός παράγει μοντέλα του iPhone στην Ινδία από το 2017, αλλά συνήθως παλαιότερα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Apple ξεκινά την παραγωγή του τελευταίου μοντέλου του iPhone στην Ινδία, και δη μόλις λίγες ημέρες μετά την παρουσίασή του.

Τα iPhone που θα παράγει η Apple στην Ινδία θα κατευθύνονται τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και σε άλλες αγορές του πλανήτη. Οι πελάτες στην Ινδία θα αρχίσουν να λαμβάνουν τις πρώτες συσκευές τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές της JPMorgan ανέφεραν σε σημείωμά τους νωρίτερα τον Σεπτέμβριο ότι η Apple θα μεταφέρει το 5% της παγκόσμιας παραγωγής του iPhone 14 στην Ινδία μέχρι τα τέλη του 2022, εκτιμώντας ότι έως το 2025 η αμερικανική εταιρεία θα μπορούσε να παράγει το 25% όλων των iPhone στη χώρα.

Η έμφαση που δίνει η Apple στην παραγωγή των συσκευών της στην Ινδία σηματοδοτεί την επιδίωξη του αμερικανικού κολοσσού να διαφοροποιήσει την παραγωγή του, απομακρυνόμενος από την κίνα, αλλά και να ενισχύσει το πελατολόγιό του στην Ινδία, η οποία προς το παρόν αποτελεί γι’ αυτόν μια μικρή αγορά.

Η Apple επί του παρόντος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Κίνα σε ό,τι αφορά την παραγωγή των συσκευών iPhone. Ωστόσο, η επιμονή του Πεκίνου στην πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων κορονοϊού, στην προσπάθειά του να αποφύγει εξάρσεις της πανδημίας, έχει διαταράξει την παραγωγή στα κινεζικά εργοστάσια, αναδεικνύοντας τις ευπάθειες στην εφοδιαστική αλυσίδα της Apple.

Άλλωστε, η Apple επιδιώκει να αυξήσει και τις πωλήσεις της στην Ινδία, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά κινητών τηλεφώνων στον πλανήτη. Το μερίδιο αγοράς του αμερικανικού κολοσσού ήταν μόλις 3,8% πέρυσι, καθώς ανταγωνίστριες εταιρείες χαμηλότερου κόστους όπως η Samsung και η κινεζική Xiaomi συνεχίζουν να κυριαρχούν στην ινδική αγορά, σύμφωνα με την Counterpoint Research.

Ωστόσο, η Apple ανεδείχθη η κορυφαία μάρκα στην κατηγορία των πολυτελών κινητών, με τιμή άνω των 45.000 ρουπιών (552 δολαρίων), στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, χάρη στη δυναμική της προηγούμενης σειράς iPhone 13.

Η τιμή πώλησης του iPhone 14 στην ινδική αγορά θα ξεκινά από τις 79.900 ρουπίες.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text