Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα, Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022, προσπαθεί να ανακαταλάβει τις 800 μονάδες

Ο ΓΔ σήμερα, Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022, προσπαθεί να ανακαταλάβει τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ενδιαφέρον έχει η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά από μεγάλη και απότομη διόρθωση σχεδόν -12% από το υψηλό 4 εβδομάδων των 900 μονάδων, σήμερα πραγματοποιεί ανοδική αντίδραση +1,10% (στις 801 μονάδες στις 4.10 μμ) από το χθεσινό κλείσιμο ή +0,01% από το σημερινό άνοιγμα. Ο τζίρος είναι ελαφρά αυξημένος (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ ηπιότερες ανοδικές αντιδράσεις στα χαμηλά σημειώνουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα δεν πρέπει να μας ενθουσιάζει ιδιαίτερα η σημερινή ανοδική αντίδραση στο ΧΑ διότι δεν έχει μεγάλη έκταση, μόνον +1,10% στον ΓΔ, δεν έχει μεγάλους τζίρους, το καντήλι του ΓΔ είναι περίπου ένα ουδέτερο ντότζι, οι ξένοι δεν είναι ζωηροί και τέλος, η άνοδος του ΓΔ δεν ξεκίνησε από ιδιαίτερα υπερπωλημένα επίπεδα.

Συνεπώς, παρά την ενδεχόμενη επιτυχία της ανάκτησης των 800 μονάδων, εμείς, το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο, δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (αγορές, αλλά ούτε και πωλήσεις).

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 5 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΛΤΟΝ, ΣΑΡ και ΠΛΑΘ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μόνον μετοχή, την ΙΝΤΕΚ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Οι μετοχές της ημέρας : Μας εντυπωσιάζουν θετικά σήμερα δύο μετοχές  και αρνητικά μια. Καταρχήν η ΤΕΝΕΡΓΑ που μετά το sell off των τελευταίων δυο συνεδριάσεων σήμερα αντιδρά ανοδικά σχηματίζοντας στο μεσοπρόθεσμο γράφημά της μια τυπική ακίδα τύπου V, με μεγάλη άνοδο γύρω στο +6% και μεγάλους όγκους 370 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Οι τολμηροί θα μπορούσαν να τοποθετηθούν μερικώς. Δεύτερον, μας εντυπωσιάζει η ΕΛΤΟΝ, η μοναδική μετοχή που πετυχαίνει σήμερα νέο υψηλό έτους με μεγάλη άνοδο κοντά στο +4% και όγκους σχεδόν 50 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Αρνητικά τραβά την προσοχή μας η ΙΝΤΕΚ που εμφανίζει μεγάλες διανομές με πτώση τιμής -8% και μεγάλους όγκους 140 χιλ τεμαχίων (δεν ξέρουμε τι συμβαίνει με το buy out + squeeze out της ΒΥΤΕ από την ΙΝΤΕΑΛ).

Αρκετά είναι τα νέα χαμηλά έτους σε μετοχές σήμερα όπως σε, ΙΝΚΑΤ, ΦΡΛΚ, ΟΛΠ και ΚΕΚΡ ενώ όπως είπαμε, έχουμε μόνον ένα νέο υψηλό από ΕΛΤΟΝ.

Τέλος, παρατηρούμε ότι οι τράπεζες ( ο ΔΤΡ) έχει υψηλή «εξωτερική ισχύ» σε σχέση με τον ΓΔ καθώς αυτή τη στίγμή βρίσκεται στο άνω μισό της τρίμηνης διακύμανσής του ενώ ο ΓΔ στο κάτω μισό. Αυτό το θετικό στοιχείο για τις τράπεζες θα το προσέξουμε όταν θα έρθει η στιγμή επανεισόδου μας στην αγορά.

Θα επανέλθουμε αύριο ελπίζουμε νωρίτερα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text