Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Το στοιχείο της “ορμής” της αγοράς, σε κρίσιμες στιγμές “καμπής”

Το στοιχείο της “ορμής” της αγοράς, σε κρίσιμες στιγμές “καμπής”

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παρακολουθούσα την εξέλιξη των παραγώγων των αμερικανικών δεικτών, το πρωί και των δεικτών (spot), μετά το άνοιγμα της αγοράς στις 4:30 μμ. Από το πρωί, οι τιμές τους ήταν θετικές, αλλά χωρίς μεγάλη “ορμή”. Απέκτησαν ορμή και ενθουσιασμό, μετά το μεσημέρι και λίγο πριν από το άνοιγμα της spot αγοράς, το παράγωγο του Dow Jones, έφτασε να κερδίζει περί το 1,40% και του S&P, περί το 1,70%.

Το ενδιαφέρον ήταν στο άνοιγμα της spot  αγοράς. Εκεί, ενώ οι δείκτες ξεκίνησαν με το “πριμ” των τιμών των παραγώγων, έδειξαν ότι δεν έχουν ορμή και σταδιακά, υποχώρησαν από τα υψηλά σημεία που βρέθηκαν στο άνοιγμά τους.

 

Χθες, οι δύο παραπάνω δείκτες, κατέγραψαν νέες χαμηλότερες τιμές έτους, που παράλληλα είναι και οι χαμηλότερες από το Νοέμβριο, του 2020. Η επόμενη μέρα ενός χαμηλού πολλών μηνών, είναι κρίσιμη. Αν οι δείκτες αντιδράσουν με δυναμική προς τα πάνω, μπορεί να σημαίνει το τέλος της πτωτικής φάσης.

Μία ώρα πριν από το άνοιγμα της spot αγοράς, στις 4:30 μμ, αυτή η δυναμική υπήρχε. (Την ίδια ώρα, τα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων, κατέγραφαν πτώση - εξέλιξη θετική για τις μετοχές). Λίγο μετά το άνοιγμα, χάθηκε. Αν η δυναμική συνεχιζόταν, οι αμερικανικοί δείκτες, θα μπορούσαν να κλείσουν με άνοδο πάνω από 2,00% σήμερα. Όμως, δε δείχνουν ότι έχουν τη δύναμη να τα καταφέρουν. Δε θα με εξέπληττε, εάν κλείσουν με ζημιά. (Δείτε εδώ). Ήδη, τα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων, κινούνται και πάλι ανοδικά, σε νέα ανώτερα επίπεδα πολλών ετών). Δείτε εδώ -στο κάτω μέρος της σελίδας που θα ανοίξει (στο “United States”).

 

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Επειδή, όλοι το γνωρίζουμε πια, το πότε θα τελειώσει το “μαρτύριο” και του ελληνικού δείκτη, καλώς ή κακώς, εξαρτάται από την πορεία των αμερικανικών δεικτών.

 

Ας πάμε στο βάθος των εξελίξεων. Υπάρχουν σήμερα οι προοπτικές, στην αμερικανική -ή και τη διεθνή- οικονομία, να ανέβουν οι αγορές; Εκτιμούμε πως όχι. Το θέμα των επιτοκίων και του πληθωρισμού, θα περάσει ακόμη από αρκετές φάσεις μέχρι να θεωρηθεί ότι, δε συνιστά πλέον απειλή για τις αγορές μετοχών.

Βέβαια, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι, όταν θα έρθει η ώρα του “πάτου”, το κλίμα στην οικονομία και την κοινωνία, δε θα είναι καλό. Αντίθετα, θα είναι “μαύρο”. Και την ημέρα του “πάτου”, οι αγορές θα υποστούν μια “συντριβή”. Όμως, κάπου, σε εκείνο το σημείο, αιφνίδια, κάποιοι θα δουν ότι, οι αγορές έχουν βρεθεί σε κατάσταση (πτωτικής) υπερβολής και ότι, τα πράγματα μάλλον θα αρχίσουν να βελτιώνονται. Οι συνεδριάσεις που θα ακολουθήσουν μετά την τελευταία συντριβή, θα είναι δυναμικές και με μεγάλη αγοραστική ορμή. Οι δείκτες θα κινούνται επιθετικά ανοδικά. Και όχι όπως σήμερα.

 

Καλό σας βράδυ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text