Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Έρχονται εξαγορές με διεθνή «αέρα» για τη Real Consulting

Έρχονται εξαγορές με διεθνή «αέρα» για τη Real Consulting

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Έρχονται εξαγορές με διεθνή «αέρα» για τη Real Consulting

Την διείσδυσή της σε νέες αγορές έχει ως στόχο για το επόμενο διάστημα η Real Consulting, συμφερόντων του επιχειρηματία Νίκου Βαρδινογιάννη, η οποία, εκμεταλλευόμενη το know-how που διαθέτει και την εμπειρία από σύνθετα και καινοτόμα έργα, σκοπεύει να προχωρήσει στην εξαγορά ευρωπαϊκών εταιρειών που εξειδικεύονται σε υπηρεσίες επί των λογισμικών και των προϊόντων που ήδη προσφέρει.

Όπως ανέφερε η εταιρεία στην πρόσφατη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου, οι εξαγορές, στις οποίες σχεδιάζει να προβεί, αποσκοπούν στην επέκτασή της στο εξωτερικό παράλληλα με την αύξηση του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα και την δραστηριοποίησή της σε νέα προϊόντα. Παράλληλα, η Real Consulting αναμένεται να συμμετέχει σε δημόσιους διαγωνισμούς σε αντικείμενα που κατέχει ισχυρή θέση και προστιθέμενη αξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σκαριά βρίσκεται ήδη ένα σημαντικό deal στο πλαίσιο της επέκτασής της στις διεθνείς αγορές, με στόχο να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία που έχει «χτίσει» τα τελευταία χρόνια στο χώρο της πληροφορικής. Μια πρώτη «γεύση» έχει δώσει ήδη η εταιρεία, καθώς τον περασμένο Απρίλιο προχώρησε στην εξαγορά, έναντι 741 χιλ. ευρώ, του 60% των μετοχών της γερμανικής Cloudideas, η οποία ενοποιήθηκε ως θυγατρική στις παρούσες χρηματοοικονομικές καταστάσεις, επεκτείνοντας την δραστηριότητα της Real Consulting στη γερμανική αγορά. Σημειώνεται ότι η Cloudideas εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών σχετιζόμενων με την πλατφόρμα Salesforce.

Το σχέδιο των εξαγορών βασίζεται και στα ικανοποιητικά οικονομικά μεγέθη της Real Consulting, ο κύκλος εργασιών της οποίας ανήλθε στα 11,49 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2022, αυξημένος κατά 6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 4,41 εκατ. ευρώ (αύξηση κατά 17% σε σχέση με τα 3,77 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2021), ενώ και η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) ενισχύθηκε κατά 15% στα 1,67 εκατ. ευρώ έναντι 1,45 εκατ. ευρώ το περσινό πρώτο εξάμηνο. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται στον Τομέα Μεγάλων Επιχειρήσεων, οι πωλήσεις του οποίου εμφάνισαν αύξηση 2,8% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ενώ οι πωλήσεις του Τομέα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων «εκτοξεύθηκαν» κατά 30,8%.

Αντίστοιχα, τα μεικτά κέρδη παρουσίασαν αυξητικές τάσεις, λόγω της σταθερής ανάπτυξης των προϊόντων και υπηρεσιών της Real Consulting και της σταθερής βάσης πελατών που διαθέτει. Η αύξηση που παρατηρείται στο EBITDA οφείλεται στην ανάπτυξη και επέκταση των εργασιών στον τομέα της εγκατάστασης και λειτουργίας λογισμικών προγραμμάτων ενδοεπιχειρησιακής οργάνωσης (ERP), καθώς και στην αποτελεσματική διαχείριση των εξόδων διάθεσης και διοίκησης.

Άξιο αναφοράς και το γεγονός ότι η εταιρεία, κατά το α’ εξάμηνο, ανέλαβε την υλοποίηση σημαντικών έργων πληροφορικής & τεχνολογίας σε νέους ή υφιστάμενους πελάτες, μεταξύ άλλων:

- το έργο SAP Retail για θυγατρική εταιρεία του ομίλου «FOURLIS Sneakers Market»

- το έργο SAP S/4HANA για θυγατρική του ομίλου «Ελληνικά Γαλακτοκομεία στην Γαλλία»

- το έργο SAP S/4HANA για τις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου «ΟΠΑΠ Tora Direct & Tora Wallet»

- το έργο συγχώνευσης των εταιριών WIND Hellas & NOVA στο περιβάλλον SAP

- το έργο SAP BPC για τις απαιτήσεις Management Reporting της QUALCO

- το έργο Success Factors Learning για την εκπαίδευση του προσωπικού της Motor Oil

- το έργο SAP Analytics Cloud Planning για την παρακολούθηση του προϋπολογισμού των εταιριών AVIN και την MINERVA

- το έργο ενοποίησης οικονομικών καταστάσεων με την λύση SAP Business Planning & Consolidation για την Aegean Airlines

- το έργο υλοποίησης της λύσης Microsoft D365 Business Central για την εταιρεία FG Europe και τις θυγατρικές της

Η «εκρηκτική» πορεία ανάπτυξης της ιδρυθείσας το 2009 Real Consulting έρχεται μόλις έναν χρόνο μετά την είσοδό της στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που αποτέλεσε την πρώτη εισαγωγή ελληνικής εταιρείας πληροφορικής μετά από μία 10ετία. Αποτελεί ένα από τα «μεγάλα χαρτιά» του κλάδου και οι γεμάτες αισιοδοξία εξαγγελίες για περαιτέρω επέκταση στο εξωτερικό προοιωνίζουν ένα «λαμπρό» μέλλον.

 

Αριστοτέλης Παππάς

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text