Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Το νέο έργο που ανέλαβε στην Εγνατία Οδό η ΑΚΤΩΡ

Το νέο έργο που ανέλαβε στην Εγνατία Οδό η ΑΚΤΩΡ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το νέο έργο που ανέλαβε στην Εγνατία Οδό η ΑΚΤΩΡ

Μία νέα σύμβαση στην Εγνατία Οδό αναμένεται να υπογράψει, σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες ημέρες, η ΑΚΤΩΡ.

Πρόκειται για τη σήραγγα Κλεισούρας. στην οποία η ΑΚΤΩΡ αναδείχτηκε μειδοότης, ένα πολυαναμενόμενο έργο καθώς περνά από δύσκολες γεωλογικά περιοχές. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Εγνατία Οδός. Το κόστος του έργου με ΦΠΑ ανέρχεται στα 57,32 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η πλήρης κατασκευή της αρτηρίας της νέας Επαρχιακής Οδού, που εντάσσεται στον οδικό άξονα Καστοριάς – Πτολεμαΐδας και βρίσκεται στα Διοικητικά όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς και Φλώρινας και καταλήγει στα όρια του νομού Κοζάνης.

Η αρτηρία έχει μήκος 10,40 χλμ. Περίπου και συνολικό πλάτος ασφαλτοστρωμένου οδοστρώματος 8,0μ., περιλαμβάνοντας, μία λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,75μ ανά κατεύθυνση και επιπλέον λωρίδα καθοδήγησης.

Στα πλαίσια κατασκευής της αρτηρίας προβλέπεται και η κατασκευή, 4 ισόπεδων κόμβων, της σήραγγας Κλεισούρας, διπλής κατεύθυνσης μήκους 1.365μ, με σήραγγα διαφυγής 1.383μ., σε ιδιαίτερα ορεινό ανάγλυφο, μιας γέφυρας (ρέματος Κώτουρη), μήκους 34,60μ περίπου, 4 Κάτω Διαβάσεων, δύο κτιρίων στα μέτωπα της σήραγγας καθώς και η πλήρης αποκατάστασης των συνδέσεων υφιστάμενου τοπικού οδικού δικτύου.

Επιπλέον ένα ακόμη έργο το οποίο αναδείχτηκε μειοδότης η ΑΚΤΩΡ σε κοινοπραξία με την ΕΤΕΘ είναι η παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και υποστήριξης σταθμών διοδίων της Εγνατίας Οδού, προϋπολογισμού 59,7 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Στις υπηρεσίες λειτουργίας των σταθμών διοδίων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η διάθεση του απαραίτητου προσωπικού για την είσπραξη των τελών διοδίων και για τη λειτουργία των Σημείων Εξυπηρέτησης Συνδρομητών, οι υπηρεσίες εφαρμογής πομποδέκτη, οι υπηρεσίες μεταφοράς, καταμέτρησης και κατάθεσης των εισπράξεων, οι υπηρεσίες καθαριότητας, η προμήθεια των στολών εργασίας του προσωπικού και των απαιτούμενων αναλωσίμων για τη λειτουργία των σταθμών διοδίων. Στην υποστήριξη των σταθμών διοδίων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η τεχνική υποστήριξη του υφιστάμενου συστήματος συλλογής διοδίων της Εγνατία Οδός ΑΕ, ητεχνική υποστήριξη λειτουργίας των υποδομών (κτιριακές, σήμανσης, Η/Μ εγκαταστάσεων, κ.λπ.) των σταθμών διοδίων και η βελτίωση / αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και της λειτουργίας των σταθμών διοδίων της Εγνατία Οδός ΑΕ.

 

Ελένη Μπότα

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text