Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Τουρισμός: Αμείωτο το ενδιαφέρον για πτήσεις από ΗΠΑ προς Ευρώπη και το φθινόπωρο – Το τουριστικό κύμα συνεχίζεται

Τουρισμός: Αμείωτο το ενδιαφέρον για πτήσεις από ΗΠΑ προς Ευρώπη και το φθινόπωρο – Το τουριστικό κύμα συνεχίζεται

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τουρισμός: Αμείωτο το ενδιαφέρον για πτήσεις από ΗΠΑ προς Ευρώπη και το φθινόπωρο – Το τουριστικό κύμα συνεχίζεται

Το καλοκαίρι τελείωσε, όχι όμως και η τουριστική σεζόν, τουλάχιστον για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες. Στελέχη αεροπορικών εταιρειών δηλώνουν ευχάριστα έκπληκτοι για την συνεχιζόμενη υψηλή ζήτηση για πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη με την είσοδο και του φθινοπώρου, σε επίπεδα αρκετά πάνω από το σύνηθες για ταξίδια στην περιοχή.

Φαίνεται πως οι Αμερικανοί ταξιδιώτες αδημονούν να καλύψουν το χρόνο που χάθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε συνδυασμό και με τα οφέλη που τους προσφέρει η ενδυνάμωση του δολαρίου, επισημαίνει σε άρθρο του το CNBC.

«Ποτέ άλλοτε δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου, όσον αφορά τα επίπεδα ζήτησης το φθινόπωρο» ανέφερε στο δίκτυο, ο αντιπρόεδρος του Network Planning and Alliances.

Ευπρόσδεκτα κέρδη

Για τον κλάδο πρόκειται για μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη σε ένα διάστημα που προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τα έσοδα και τα κέρδη τους για να καλύψουν τη… χασούρα της πανδημίας. Αν και τα εταιρικά ταξίδια ανακάμπτουν με πολύ πιο αργό ρυθμό σε σχέση με τα ταξίδια αναψυχής.

Δεν είναι τυχαίο πως οι αεροπορικές εταιρείες δεν μειώνουν παρά ελάχιστα τον αριθμό των πτήσεων που προσφέρουν, όπως κανονικά θα έκαναν το διάστημα αυτό, πριν την πανδημία. Για παράδειγμα η United ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά τις πτήσεις της, όπως από το Νιούαρκ προς την Αθήνα, μέχρι και τον Οκτώβριο, ήτοι πολύ πέρα του χρονοδιαγράμματος που είχε εφαρμόσει το 2019.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας αεροπορικών αναλύσεων Cirium, από τον Αύγουστο προς το Σεπτέμβριο οι αμερικανικές αεροπορικές μείωσαν τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων, από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη, κατά 5,4% και θα το μειώσουν επιπλέον μόλις κατά 3,6% από τον Σεπτέμβριο στον Οκτώβριο. Πρόκειται για ποσοστά αρκετά χαμηλότερο σε σχέση με αυτά της αντίστοιχης περιόδου, το 2019, στο 7% και 7,6% αντιστοίχως.

Το δολάριο και οι φθινοπωρινές προσφορές

Εξάλλου, υπάρχει και ο παράγοντας των τιμών. Η τεράστια ζήτηση είχε ανεβάσει τις τιμές των εισιτηρίων στην καρδιά του καλοκαιριού, αλλά την περίοδο αυτό υπάρχουν καλύτερες προσφορές. «Είδαν τα εισιτήρια να κυμαίνονται στα 900 και 1.200 δολάρια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και τώρα βλέπουν προσφορές που μπορεί να είναι στη μισή τιμή» εξηγεί ο Κάιλ Πότερ της Thrifty Traveler.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα Hopper, τα εισιτήρια δύο διαδρομών από τις ΗΠΑ προς το εξωτερικό κινούνται κατά μέσο όρο στα 891 δολάρια, από τα 1.064 δολάρια τον Ιούνιο. Στα επίπεδα αυτά δε, είναι κατά 12% υψηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Στο οικονομικό κομμάτι, σημαντικό ρόλο παίζει και η ισχυροποίηση του δολαρίου που καθιστά τα ταξίδια στο εξωτερικό πιο ελκυστικά από ποτέ για τους Αμερικάνους, τόσο προς την Ευρώπη όσο και προς τη Βρετανία, αν αναλογιστούμε την κατάρρευση της στερλίνας τις τελευταίες ημέρες. Από τη διαμονή έως τα ψώνια και τα γεύματα το κόστος έχει μειωθεί επιτρέποντας στους ταξιδιώτες είτε να αναβαθμίσουν τις διακοπές τους είτε να τις επιμηκύνουν.

Αναλυτές του κλάδου επισημαίνουν, πάντως, πως το καλοκαίρι δεν ήταν τόσο εύκολο, ειδικά για την Ευρώπη, δεδομένων των τεράστιων προβλημάτων που καταγράφηκαν στα αεροδρόμια και στις πτήσεις, λόγω της έλλειψης προσωπικού.

 

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text