Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Χρηματιστήρια: Το Λονδίνο κινδυνεύει να χάσει στο «στέμμα» από το Παρίσι

Χρηματιστήρια: Το Λονδίνο κινδυνεύει να χάσει στο «στέμμα» από το Παρίσι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Χρηματιστήρια: Το Λονδίνο κινδυνεύει να χάσει στο «στέμμα» από το Παρίσι

Το στέμμα της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής αγοράς της Ευρώπης κινδυνεύει να χάσει το London Stock Exchange εν μέσω της κρίσης εμπιστοσύνης που πλήττει τις βρετανικές επενδύσεις.

Η πτώση των μετοχών του Λονδίνου μειώνει τη συνολική κεφαλαιοποίηση των εταιρειών που έχουν ως κύρια αγορά διαπραγμάτευσης το Ηνωμένο Βασίλειο πολύ κοντά στα επίπεδα του δεύτερου στη λίστα, που είναι το χρηματιστήριο του Παρισιού. Στα 2,46 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης, η διαφορά που χωρίζει πλέον το Λονδίνο από το Παρίσι είναι μόλις 133 δισ. δολάρια, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Χρηματιστήρια: Το Λονδίνο κινδυνεύει να χάσει στο «στέμμα» από το Παρίσι-1

Η διαφορά μεταξύ των αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας μειώνεται σταδιακά από τότε που οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016. Ωστόσο, η άνευ προηγουμένου αναταραχή που πυροδοτήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την πρωθυπουργό Λιζ Τρας έχει προκαλέσει ένα βαρύ πλήγμα, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη και στέλνοντας τη στερλίνα σε ιστορικό χαμηλό.

Η παρέμβαση από την Τράπεζα της Αγγλίας για να ηρεμήσει τις αγορές, την Τετάρτη, απλά «αγόρασε χρόνο» για τη σταθεροποίηση της λίρας και των άλλων αγορών καθώς και την αποτροπή της περαιτέρω επιδείνωσης στα οικονομικά των νοικοκυριών, σημειώνει η Jefferies.

Η διαφορά ανάμεσα στην αξία των αγορών του Λονδίνου και του Παρισιού έχει υπάρξει μικρότερη μόνο μία φορά στο παρελθόν. Αυτό συνέβη τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, όταν η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία του δείκτη FTSE 100, η ​​BHP Group, αποχώρησε από το Λονδίνο.

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text