Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Πολλαπλασιάζονται οι σταθμοί LNG στην Ευρώπη παρά τις τιμές ρεκόρ του καυσίμου

Πολλαπλασιάζονται οι σταθμοί LNG στην Ευρώπη παρά τις τιμές ρεκόρ του καυσίμου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πολλαπλασιάζονται οι σταθμοί LNG στην Ευρώπη παρά τις τιμές ρεκόρ του καυσίμου

Παρά τις εξαιρετικά υψηλές τιμές φυσικού, το ευρωπαϊκό δίκτυο σταθμών εφοδιασμού LNG συνεχίζει να μεγεθύνεται μετρώντας σχεδόν 600 σταθμούς, σύμφωνα με την NGVA Europe.

Ειδικότερα, σήμερα λειτουργούν 586 σταθμοί εφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου και 4174 σταθμοί CNG στην Ευρώπη, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ένωσης με έδρα τις Βρυξέλλες.

Από τα τέλη Ιουνίου, η NGVA πρόσθεσε περισσότερους από 20 σταθμούς LNG στη βάση δεδομένων που διατηρεί, οι περισσότεροι σταθμοί ήταν στη Γερμανία, παρά το γεγονός ότι οι τιμές LNG εκτοξεύτηκαν φέτος σε σχέση με το 2021.

Όπως αποτυπώνεται από τα στοιχεία, η Γερμανία συνεχίζει να φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό σταθμών LNG για φορτηγά με το σύνολο να φτάνει τους 142 σταθμούς και ακολουθεί η Ιταλία με 125 σταθμούς. Παρακάτω βρίσκεται η Ισπανία με 89 σταθμούς σε λειτουργία και ακολουθούν η Γαλλία με 67, η Ολλανδία με 32, η Σουηδία με 26, η Φινλανδία με 15 και το Ηνωμένο Βασίλειο με 14, όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη από την ιστοσελίδα της NGVA Europe.

Σημειώνεται ότι ο ευρωπαϊκός οργανισμός είχε αναφέρει πως το ευρωπαϊκό δίκτυο εφοδιασμού με LNG έχει διπλασιαστεί σε λιγότερο από 2 χρόνια, φτάνοντας τον αριθμό-ορόσημο των 500 σταθμών ανεφοδιασμού. Υπήρξε επίσης ένα αυξανόμενο μερίδιο ανανεώσιμων πηγών αερίου στο μείγμα καυσίμων καθώς και bio-LNG.

Μερικοί από τους βασικούς «παίκτες» της αγοράς που επενδύουν στην παραγωγή bio-LNG είναι η Shell, η σκανδιναβική Biogas, η Gasum και άλλες.

Η Nordsol σε συνεργασία με τις Shell και Renewi εγκαινίασαν επίσημα την πρώτη ολλανδική μονάδα bio-LNG, πέρυσι τον Οκτώβριο.

Επιπρόσθετα, η Shell κατασκευάζει ένα εργοστάσιο για bio-LNG κοντά στην γερμανική πόλη της Κολωνίας, το μεγαλύτερο στη χώρα και προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023. Ταυτόχρονα, η Γερμανία αναμένεται να φιλοξενήσει πολλές μικρότερες υποδομές, όπως είναι το εργοστάσιο της γερμανικής Ruhe Group σε συνεργασία με την Ecospray, το εργοστάσιο της REEFUELERY κοντά στη πόλη Φούλντα και άλλες.

 

Πηγή: energypress.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text