Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Σε λίγες μέρες, τα κέρδη των εταιριών, θα αρχίσουν να μπαίνουν στη χρηματιστηριακή εξίσωση.

Σε λίγες μέρες, τα κέρδη των εταιριών, θα αρχίσουν να μπαίνουν στη χρηματιστηριακή εξίσωση.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η, μικρή, σε σχέση με τις υπόλοιπες χρηματιστηριακές αγορές, πτώση του χρηματιστηριακού δείκτη της Αθήνας, δείχνει ότι, η πορεία της ελληνικής αγοράς, συνεχίζει να είναι καλύτερη των  υπολοίπων ευρωπαϊκών. Εν τούτοις, είναι πτωτική.

 

Στην αγορά της Νέας Υόρκης, κατά τα φαινόμενα, η ανοδική αναλαμπή έχει ολοκληρωθεί, ή, στην καλύτερη περίπτωση, έχει χάσει τη δυναμική της, κάτι φυσιολογικό μετά από μία άνοδο που, μέσα σε δύο συνεδριάσεις, πλησίασε και το 6,0%.

 

Στην αγορά των ομολόγων, τα επιτόκια σημειώνουν εκ νέου άνοδο, κάτι που επιδρά αρνητικά στις τιμές των μετοχών.

 

Το μεγάλο τεστ για τις αγορές, θα έρθει σε λίγες μέρες, όταν θα αρχίσουν να ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου, στις ΗΠΑ -δυστυχώς, σε μας αυτή η φάση αργεί ακόμη αρκετά, οι εταιρίες μόλις προχθές και μετά βίας, κατόρθωσαν να ανακοινώσουν μεγέθη α’ εξαμήνου..

 

Εκτιμάται ότι, στις ανακοινώσεις αυτές, θα είναι έκδηλη η επίδραση του πληθωρισμού στα περιθώρια κέρδους, ενώ αρκετές εταιρίες θα εμφανίσουν προβλήματα, λόγω “ισχυρού” δολαρίου. Αναμένουμε ότι, μετά τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων, θα υπάρξει ένα κύμα υποβάθμισης των προβλέψεων για τα αποτελέσματα του 2022, αλλά και του 2023. Αυτό θα είναι αρνητικό για τις αγορές, ενώ θα είναι η πρώτη επίδραση στους χρηματιστηριακούς δείκτες, από τον τομέα της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

 

Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να περιμένουμε και θα επεξεργαζόμαστε τον πίνακα των παρακολουθούμενων μετοχών, που ήδη έχουμε δημοσιεύσει - δείτε εδώ.

Γνωρίζουμε ότι, στο χρηματιστηριακό χώρο, όπου τα πάντα κινούνται γρήγορα και που, κάθε μέρα μας φαίνεται ως μία ευκαιρία για κέρδη (αυτό ισχύει όταν κάποιος είναι έξω από το “χορό”), η αναμονή είναι δύσκολη και χαρακτηρίζεται ως μία μη επιθυμητή κατάσταση.

Όμως, το “κλειδί” σ’ αυτό το χώρο είναι να περιμένεις την κατάλληλη ευκαρία. Άλλωστε, το αγαπημένο μας ρήμα είναι το “ελλοχεύω”.

 

Θα επανέλθουμε με σύντομο σχόλιο αύριο το πρωί.

Καλό σας βράδυ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text