Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κινείται και σήμερα (Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022) χωρίς δύναμη και χωρίς κατεύθυνση γύρω από τις 820 μονάδες που κατέκτησε απρόσμενα τις τελευταίες μέρες

Ο ΓΔ κινείται και σήμερα (Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022) χωρίς δύναμη και χωρίς κατεύθυνση γύρω από τις 820 μονάδες που κατέκτησε απρόσμενα τις τελευταίες μέρες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέτερη προς οριακά θετική κρίνουμε την σημερινή συνεδρίαση καθόσον ο ΓΔ με ελάχιστη άνοδο +0,10% (στι 820 μονάδες, στις 4.30 μμ) και με πολύ μικρό τζίρο (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) αρνείται να διορθώσει το ισχυρό αλλά υπεαγορασμένο (για τους βραχυχρόνιους traders) τριήμερο ράλι +10% των τελευταίων ημερών, Το ότι κρατά τα τριήμερα μεγάλα κέρδη αποτελεί θετικό σημάδι. Αρνητικό σημάδι είναι το μαύρο σημερινό κηροπήγιο του ΓΔ με άνοιγμα στο +0,78% και τρέχον στο +0,10%.

Η θέση μας για τις επόμενες 5-6 μέρες καθώς και η σημερινή στρατηγική μας παραμένουν ώς χθες :

Εάν αύριο, Παρασκευή, ο ΓΔ κλείσει πάνω από την χθεσινή κορυφή Α των 823 μονάδων, τότε θα έχουμε ένδειξη ανοδικής δύναμης.

Εάν κλείσει κάτω από τον μέσον άξονα των 825 μονάδων της εκτίναξης ΑΕ, τότε τα πράγματα θα επανέλθουν στην bearish κατάστασή τους με πιθανότητα να ξαναχάσει ο ΓΔ τις 800 μονάδες.

Εάν ο ΓΔ κλείσει μεταξύ 823 και 805 μονάδων, τότε τα πράγματα θα είναι bearish αλλά με κάποιες ελπίδες ανοδικού γυρίσματος.

Στρατηγική για αύριο, Πέμπτη, 6/10/22

Το κατά 40% με μετοχές και 60% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πράξεις, εκτός αν κάνει περιορισμένες αγορές σε περίπτωση που ο ΓΔ κλείσει πολύ δυνατά άνω του +1,50%.

Μετοχές

Ούτε σήμερα, όπως και χθες, δεν έχουμε ιδιαίτερα συμβάντα στις κατιδίαν μετοχές.

Παρατηρούμε μόνον την ΙΝΤΚΑ να αντιδρά δυνατά +5% με 140 χιλ κομμάτια από υπερπωλημένη περιοχή καθώς και τον ΑΛΜΥ που κινείται ήπια ανοδικά λίγο κάτω από την έγκυρη αντίστασή του των 1,95 ευρώ. Νέα χαμηλά σημειώνει μόνον η ΕΥΑΠΣ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα υψηλά.

Οι τράπεζες εδώ και 2 μήνες έχουν υψηλότερη σχετική ισχύ σε σχέση με τον ΓΔ. Ας τις παρακολουθήσουμε στενότερα.

Θα επανέλθουμε αύριο σε ανύποπτη ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text