Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η “στροφή” του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ προς τις διεθνείς αγορές

Η “στροφή” του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ προς τις διεθνείς αγορές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η ευρύτερη δημοσιογραφική κάλυψη και χρηματοοικονομική ανάλυση των διεθνών μετοχικών αγορών -και ιδίως των αμερικανικών- θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ύλης του ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ, κατά τους επόμενους μήνες.

 

Επιλέγουμε την παρούσα χρονική στιγμή για να πραγματοποιήσουμε αυτή τη “στρατηγική στροφή” στη φυσιογνωμία του περιοδικού, επειδή, η πτώση των αμερικανικών δεικτών, λόγω της εξελισσόμενης κρίσης, δημιουργεί μια μοναδική ευκαιρία.

Την ευκαιρία αυτή, αναζητούσαμε από το 2018, όταν επανεκδόθηκε το ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Τότε, αλλά και στα χρόνια που ακολούθησαν, θεωρούσαμε ότι, θα ήταν επικίνδυνο, να ξεκινούσαμε τη δημοσιογραφική και την αναλυτική κάλυψη, μιας αγοράς που ήδη διένυε το 9ο έτος ανόδου.

Σήμερα, είναι διαφορετικά. Όταν η κρίση οδηγήσει τους χρηματιστηριακούς δείκτες στον “πάτο” τους, θα έχει τραβηχτεί μία μεγάλη “γραμμή” και η “τράπουλα” θα ξαναμοιραστεί. Σ΄ αυτό το “μοίρασμα”, θέλουμε να είμαστε παρόντες από όσο πιο αρχικό στάδιο μπορούμε.

 

Όπως έχουμε αποδείξει, ιδίως κατά το διάστημα της κρίσης, έχουμε την εμπειρία, την ικανότητα και τα μέσα, για να παρακολουθούμε και να καλύπτουμε τις διεθνείς αγορές -και ιδίως τις αμερικανικές- με επάρκεια και αποτελεσματικότητα. Έτσι μπορούμε να παράγουμε ένα υψηλών προδιαγραφών επαγγελματικό προϊόν και παράλληλα, να εκπαιδεύουμε το αναγνωστικό μας κοινό, να αντιλαμβάνεται εύκολα τις εξελίξεις, ώστε να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση για να κάνει το “βήμα” προς τις διεθνείς αγορές.

 

Ένα μεγάλο μέρος του κοινού, έχει ήδη κάνει το βήμα του προς τις διεθνείς αγορές. Αυτό είναι θετικό. Προς αυτό το κοινό, αυτό που έχουμε να προσφέρουμε είναι, μία διαφορετική (πιο απλή και πιο συστηματική) μεθοδολογία προσέγγισης των διεθνών αγορών και έγκυρη ανάλυση των διεθνών εξελίξεων.

 

Τέλος, ένα αρκετά μεγάλο τμήμα του αναγνωστικού μας κοινού, δε γνωρίζει την αγγλική γλώσσα. Προς τους επενδυτές αυτούς, η βοήθεια, από τη “στροφή” του περιοδικού, θα μπορούσε να είναι μεγάλη. Αρκεί βέβαια να προσπαθήσουν και αυτοί να συντονιστούν με τις αυξημένες απαιτήσεις που έχει η παρακολούθηση των αγορών του εξωτερικού. Κατά την άποψή μας, θα αξίζει τον κόπο.


Τί θα παρακολουθούμε

 

Τα βήματά μας, θα είναι με αρκετά γρήγορο ρυθμό, όμως θα πρέπει να είναι προσεκτικά και να στηρίζονται σε ένα καλά δομημένο “σχέδιο δράσης”. Αυτό το σχέδιο δράσης, θα βοηθήσει το αναγνωστικό κοινό να παρακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά και εμάς, να τις παρουσιάζουμε. Παρά την 32ετή εμπειρία μας να αναλύουμε, να καταγράφουμε και να παρουσιάζουμε τις εξελίξεις και το υλικό χρηματιστηριακής ανάλυσης και για μας, είναι μια καινούργια προσπάθεια.

 

Πέραν από το καινούργιο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το μέγεθος. Το μέγεθος των διεθνών αγορών, είναι τεράστιο και ουδείς μπορεί να το καλύψει στο σύνολό του. Για το λόγο αυτό, ήδη από την πρώτη στιγμή, θα ξεκαθαρίσουμε, τί μπορούμε να κάνουμε και ποιά είναι τα όριά μας, τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση. Σταδιακά, όσο θα αποκτούμε εμπειρία και όσο το αναγνωστικό μας κοινό θα μπορεί να συμβαδίζει μαζί μας, θα προχωρούμε ένα βήμα παρακάτω.

 

Η εισαγωγική παρακολούθηση των προϊόντων των διεθνών -αρχικά των αμερικανικών- αγορών, δηλαδή, των προϊόντων μέσω των οποίων θα μπορούμε να επενδύουμε, θα έχει ως εξής:

 

  • Μετοχές

  • ETF’s (Exchange Traded Funds) επί δεικτών και επιχειρηματικών κλάδων

  • Futures (Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης) δεικτών

 

Για να αντιλαμβανόμαστε τις εξελίξεις επί των παραπάνω προϊόντων, δημιουργούμε ένα μηχανισμό παρακολούθησης των:

 

  • Βασικών (αμερικανικών) χρηματιστηριακών δεικτών

  • Των κυριότερων κλάδων των δεικτών

  • Μιας ομάδας 25 μετοχών (θα αυξηθούν στο προσεχές μέλλον)

 

Για να γίνεται η “παρακολούθηση” αυτή με επάρκεια, στην ύλη του τεύχους -αλλά και της ιντερνετικής στήλης “το απόλυτο σύστημα”- στο εξής, θα υπάρχουν εκτεταμένες αναφορές, στην πορεία της διεθνούς οικονομίας, της αμερικανικής οικονομίας, των αμερικανικών δεικτών, των επιχειρηματικών κλάδων και ειδησεογραφία επί των παρακολουθούμενων μετοχών, όπως αντίστοιχα γίνεται και για την ελληνική αγορά.

Όλα τα παραπάνω, θα συνοδεύονται από διαγράμματα και πίνακες, που θα υπάρχουν σε μία μεγάλη σειρά από συνδέσμους.

Οι μεταβολές στη διάρθρωση του περιοδικού, θα είναι άμεσες και θα εμφανιστούν στο τεύχος Νοεμβρίου (Νο 246), ενώ στο site, θα γίνουν εντός του Νοεμβρίου.

 

Τα επενδυτικά προϊόντα

 

Η πρώτη φάση θα αναφερόμαστε στην αμερικανική αγορά.

Θα επικεντρωθούμε σε μια ομάδα 25 μετοχών, τις οποίες θα παρακολουθούμε σε επίπεδο ειδήσεων και θεμελιωδών μεγεθών, όπως ακριβώς κάνουμε και με την ελληνική αγορά. Παράλληλα, θα παρακολουθούμε και τα σήματα που μας δίνει το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών” στις μετοχές αυτές.

 

Επίσης, θα επικεντρωθούμε σε μία ομάδα 15 επιλεγμένων ETF (Exchange Traded Funds) τα οποία θα βασίζονται σε αμερικανικούς δείκτες. Τα ETFs αυτά, θα επιτρέπουν σε κάποιον να “πάρει θέση” υπέρ της ανόδου των δεικτών, ή υπέρ της πτώσης τους και θα προσφέρουν μόχλευση x2 ή x3.

Παράλληλα, θα παρακολουθούμε μια μικρή ομάδα (που όμως σταδιακά θα διευρύνεται) κλαδικών ETFs, μέσω των οποίων, επίσης θα μπορούσε κάποιος να πάρει θέση υπέρ της ανόδου ή της πτώσης συγκεκριμένων κλαδικών δεικτών.

 

Τέλος, θα παρακολουθούμε, τα παράγωγα των αμερικανικών δεικτών. Η παρακολούθηση αυτή, λόγω του μεγάλου κινδύνου που υπάρχει στις συναλλαγές αυτών των προϊόντων, αρχικά, θα γίνεται μόνο για λόγους εκπαίδευσης ή εξοικείωσης μ’ αυτά.

 

Όλα τα παραπάνω, θα παρακολουθούνται με πίνακες, διαγράμματα και (άπλετες) πηγές άντλησης ειδήσεων και πληροφοριών. Πιστεύουμε ότι, σταδιακά, οι αναγνώστες μας θα βρουν ενδιαφέρον στα προϊόντα αυτά, θα  αποκτήσουν άνεση μ’ αυτά -και αυτοπεποίθηση- ώστε, με την πάροδο του χρόνου, να είναι σε θέση να κάνουν και αυτοί τα πρώτα τους βήματα, σε ένα εντελώς νέο επενδυτικό περιβάλλον.

 

 

Μία πρώτη παρουσίαση των προϊόντων αυτών, αλλά και του τρόπου που θα παρακολουθούνται, θα γίνει στην επενδυτική συνάντηση της Κυριακής 16 Οκτωβρίου (δείτε εδώ), ενώ, θα αρχίσουν να τοποθετούνται στο τμήμα των “προδημοσιεύσεων” του τεύχους Νοεμβρίου (Νο 246), από την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, ώστε να έχετε την ευκαιρία να τα σχολιάσετε.

 

Νεότερο σχόλιο, για τις αγορές, θα δημοσιευθεί, αύριο -Σάββατο- το απόγευμα, πριν από τις 7:00 μμ.

 

Καλό σας απόγευμα!

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text