Άνοδος με νέο υψηλό κλείσιμο 20 ημερών του Γενικού Δείκτη. Διατηρείται η ευρύτερη νευρικότητα στις αγορές
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανοδική κίνηση κατέγραψε σήμερα η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία εξακολουθεί να έχει την καλύτερη πορεία, απ’ όλες τις αγορές της Ε.Ε., σε σχέση με το υψηλότερο κλείσιμο του 2022 και τη δεύτερη καλύτερη, σε σχέση με το σημείο που βρισκόταν στην αρχή του έτους -δείτε εδώ.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο κατά 1,24% στις 842,64 μονάδες, πολύ κοντά στο υψηλό της συνεδρίασης (843,99 μονάδες). Το χαμηλό (832,84 μονάδες) σημειώθηκε λίγο μετά το άνοιγμα. Το σημερινό κλείσιμο, ήταν το υψηλότερο από την 12/9/2022. Παράλληλα, αποτελεί και “υψηλό κλείσιμο 20 ημερών”. Είναι το πρώτο υψηλό κλείσιμο 20 ημερών, από την 26/8/2022, δηλαδή από την ημέρα που κορυφώθηκε το καλοκαιρινο “ράλι” και ξεκίνησε η μεγάλη πτώση των αγορών.
Η αξία των συναλλαγών έφτασε στα 62,55 εκατ. ευρώ. Ο μέσος όρος της αξίας των συναλλαγών για το μήνα Οκτώβριο, φτάνει στα € 47,1 εκατομμύρια και είναι σημαντικά κάτω από το -μέχρι σήμερα- μέσο όρο για το έτος, που φτάνει στα € 75,8 εκατομμύρια.
Ο Γενικός Δείκτης, πήρε ώθηση από την καλή πορεία των αμερικανικών παραγώγων, όλο το πρωί και αύξησε ακόμη περισσότερο τα κέρδη του, μετά το άνοιγμα της spot αμερικανικής αγοράς.
Οι αμερικανικοί δείκτες κινήθηκαν -και εξακολουθούν να κινούνται- έντονα ανοδικά, λόγω της μείωσης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, αλλά και των θετικών (καλύτερων των αναμενόμενων) αποτελεσμάτων της μεγάλης τράπεζας Bank of America (BoA). Βέβαια, η νευρικότητα της αγοράς της Νέας Υόρκης είναι και σήμερα υψηλή.
Το ενδιαφέρον στοιχείο των αποτελεσμάτων της BoA είναι ότι, ενώ εμφανίζει μειωμένα κέρδη από επενδυτικές δραστηριότητες, αλλά και αυξημένα έσοδα προβλέψεων, εν τούτοις, εμφανίζει σημαντικά βελτιωμένα έσοδα από τόκους. Παράλληλα, η διοίκησή της ανέφερε ότι, αναμένει σημαντική μείωση στη ζήτηση δανείων στα επόμενα τρίμηνα.
Το θέμα των αυξημένων εσόδων από τόκους, όπως έχουμε αναφέρει και πρόσφατα, θα το δούμε και στις ελληνικές τράπεζες κατά τους επόμενους μήνες. Μάλιστα, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκιά της και στις επόμενες συνεδριάσεις της, τα οφέλη των ελληνικών τραπεζών, κατά το β’ εξάμηνο του 2022 και ιδίως κατά το σύνολο του 2023, θα είναι πολύ σημαντικά.
Δεν είμαστε σε θέση να εκφράσουμε άποψη για το εάν θα συνεχίσει η άνοδος των δεικτών. Η εκτίμησή μας, παραμένει η ίδια. Βρισκόμαστε σε μία φάση “ξεφουσκώματος” των αμερικανικών μετοχών και αυτή η φάση, σήμερα, δε μπορεί να διακοπεί. Απλά, η ελληνική αγορά επηρεάζεται λιγότερο και συνεπώς, η πορεία της θα είναι καλύτερη.
Στους δείκτες του “απόλυτου συστήματος”, παρατηρούμε ότι ο Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών, έχει υποχωρήσει στις 870,78 μονάδες και, αυτές τις μέρες, υποχωρεί με ρυθμό κοντά στις 0,30 μονάδες κάθε μέρα. Η καμπύλη του, απέχει από την καμπύλη του Γενικού Δείκτη κατά 3,34%.
Διατηρούμε τις ίδιες απόψεις και τους ίδιους “στόχους” για την πορεία των αγορών.

- Είσοδος του εκπαιδευτικού επενδυτικού χαρτοφυλακίου, στην αγορά - Οι μετοχές που επιλέγονται.
- Σήμα εισόδου στην αγορά, από την παραλλαγή του "εξομαλυντή 3 ημερών".
- Το σημερινό σχόλιο, θα δημοσιευθεί την Κυριακή
- Προβληματίζει η σημερινή πτώση των αμερικανικών αγορών
- Επερχόμενο σήμα εισόδου στην αγορά - Σχολιασμός για ΛΑΒΙ - ΜΥΤΙΛ - ΚΡΙ
- Lavipharm: Νέες προοπτικές για την εταιρία - νέες συνθήκες διαπραγμάτευσης για τη μετοχή
- Συνεχίζεται η αυτόνομη πορεία της ελληνικής αγοράς
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 29/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 28/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 27/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 26/11/2018
- Global uncertainty is rising, and that is a bad omen for growth
- Φοροαπαλλαγές 150 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό εταιρειών
- Ερχονται δάνεια 1 δισ. με εγγύηση δημοσίου για μικρές εταιρείες
- Μεγάλη κινητικότητα στην αγορά online τζόγου
- Ο νόμος που κατέστρεψε το Χρηματιστήριο: Δημόσιες προτάσεις αγοράς μετοχών
- Lockdown και Τουρκία πιέζουν τις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες – Μεγάλες ζημιές για Σελόντα και Νηρέα
Σχολιάστε το άρθρο