Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Πρωινές, ανοδικές διαθέσεις στις διεθνείς αγορές - Αναμένεται ανοδικό ξεκίνημα στην Αθήνα

Πρωινές, ανοδικές διαθέσεις στις διεθνείς αγορές - Αναμένεται ανοδικό ξεκίνημα στην Αθήνα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ισχυρή ανοδική διάθεση, επιδεικνύουν τα παράγωγα των αμερικανικών δεικτών, από νωρίς το πρωί, κάτι που είναι αρκετά ασυνήθιστο. Δείτε εδώ την εξέλιξη των τιμών.

Αυτό, θα μπορούσε να προϊδεάσει για μία επίσης ισχυρά ανοδική μέρα, στη Wall Street, αργότερα το απόγευμα, στοιχείο το οποίο βεβαίως θα έχει επιδράσεις και στις ευρωπαϊκές αγορές, σήμερα το πρωί -και μεταξύ αυτών και στην αγορά της Αθήνας.

 

Οι αμερικανικές μετοχές, σημείωσαν ισχυρή άνοδο χθες το βράδυ. Ο δείκτης Dow Jones αυξήθηκε κατά +1,86%. ο S&P κατά +2,65% και ο Nasdaq κατά +3,41% και βελτίωσαν σημαντικά τη θέση τους, μέσα στην εξέλιξη της κρίσης -δείτε εδώ τον πίνακα στοιχείων διεθνών δεικτών.

 

Καμία πτώση δεν συμβαίνει χωρίς διαστήματα ανόδου, όπως καμία άνοδος δε συμβαίνει χωρίς διαστήματα πτώσης.

Ήδη, από την περασμένη Πέμπτη (13/10/2022), οι μετοχές (μια τάση που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ) έδειξαν διάθεση ανόδου. Η άνοδος αποσβέστηκε πλήρως την επόμενη μέρα (Παρασκευή). Χθες, οι ανοδικές τάσεις επανήλθαν. Και στις τρεις μέρες, οι μεταβολές ήταν πολύ μεγάλες. Αυτό, δεν είναι αναγκαστικά καλό. Οι μεγάλες διακυμάνσεις δείχνουν νευρικότητα και η νευρικότητα δεν είναι κάτι καλό για τις αγορές. Η νευρικότητα αυτή, απεικονίζεται και στον δείκτη VIX (εδώ).

 

Με βάση σχόλια του διεθνούς Τύπου, η άνοδος αυτών των ημερών, συνιστά περισσότερο μια “τεχνική αντίδραση” και, όπως γράφεται, αυτές οι αντιδράσεις είναι συνήθεις, κατά τη διάρκεια bear market rallies (ράλι που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας πτωτικής αγοράς).

Παράλληλα, στα ίδια άρθρα, επισημαίνεται η διάθεση της FED να συνεχίσει την άνοδο των επιτοκίων, αλλά και η αυξημένη πιθανότητα ύφεσης για την ελληνική οικονομία.

Από την πλευρά μας, επισημαίνουμε τους κινδύνους που ίσως εμφανιστούν αυξημένοι αυτή την περίοδο, από την πρόσφατη επιθετική στάση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

Εκτός απροόπτου, η ελληνική αγορά, θα είναι ανοδική και σήμερα. Δε γνωρίζουμε ως πού θα μπορούσε να φτάσει η άνοδος. Όμως, διατηρούμε τη θέση μας ότι, με βάση όπως φαίνονται τα πράγματα σήμερα, η αγορά θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται από τη διεθνή κρίση, έστω και σε μειωμένο βαθμό, σε σχέση με άλλες αγορές.

Κατά την άποψή μας, απαιτείται προσοχή και αυτοσυγκράτηση, σε τέτοιες φάσεις, εκτός εάν κάποιος επιθυμεί να αναλάβει το ρίσκο βραχυχρόνιων κινήσεων.

 

Στο απογευματινό μας σχόλιο, θα αναφερθούμε στα πιθανά σήματα του “απόλυτου συστήματος συναλλαγών”.

 

Καλή σας μέρα!


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text