Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παγιώνει σήμερα, Τετ, 26/10/22, τα μεγάλα, σχεδόν +10%, κέρδη του Οκτωβρίου

Ο ΓΔ παγιώνει σήμερα, Τετ, 26/10/22, τα μεγάλα, σχεδόν +10%, κέρδη του Οκτωβρίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά από μεγάλη 25νθήμερο άνοδο +9,70% από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τώρα, διατηρεί σήμερα την θέση του κοντά στο υψηλό 40 ημερών με μικρή μόνον ημερήσια πτώση -0,30% (στις 862 μονάδες, στις 4.15 μμ) και με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο).

Ωστόσο, η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει καθοδική όπως δείχνουν οι κατερχόμενες κορυφές Υ, Β, Π, Τ και Α (κοίτα γράφημα) του ΓΔ καθώς και η θέση του ΑΚΜΟ200, λίγο πάνω από την τρέχουσα δραστηριότητα των τιμών του εν λόγω δείκτη.

Επιπλέον, ο ΓΔ με τόσο μεγάλη άνοδο σχεδόν +10% μέσα σε ένα μήνα, κοντεύει να καταστεί υπεραγορασμένος, θέση που μειώνει τα προσδοκόμενα κέρδη όποιων αγοράσουν σε αυτό το επίπεδο..

Συνεπώς, εμείς για να ενισχύσουμε τις θέσεις μας σε μετοχές θα απαιτούσαμε μια βραχυχρόνια ανάπαυλα ή μικρή διόρθωση στα παρόντα επίπεδα γύρω από τις 850 μονάδες και ύστερα ένα νέο ανοδικό κύμα προς τις 900 μονάδες στο ξεκίνημα του οποίου κύματος θα προσπαθούσαμε να εισέλθουμε.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 75% με μετοχές και 25% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των ανοδικών μετοχών είναι λίγο μικρότερος των καθοδικών ενώ δύο μετοχές, οι ΜΟΗ και ΑΡΑΙΓ, σημειώνουν μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Από άποψης ποσοστιαίας ανόδου, όγκων και διαγραμματικής θέσης (κοντά σε αντίσταση), καμία μετοχή δεν παίρνει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Εντυπωσιακή θα λέγαμε ότι είναι η ΜΟΗ που σημειώνει την μεγαλύτερη σε εμπορεύσιμη μετοχή άνοδο της ημέρας +4% με μεγάλο όγκο αλλά που βρίσκεται σε άβολη διαγραμματική θέση (στο ενδιάμεσο μεγάλης απόστασης υψηλού-χαμηλού).

Επίσης, η ΕΤΕ, διασπά αυτή τη στιγμή τον στροφέα της των 3,5 ευρώ, αλλά είναι αμφίβολο αν θα διατηρήσει  και στο κλείσιμο την θέση της πάνω από τον στροφέα, όπως δεν μπόρεσε να κάνει και στις προηγούμενες 2-3 συνεδριάσεις.

Ετσι, οι μετοχές που πολιορκούν το αγοραστικό τους στροφέα είναι η ΕΤΕ με στροφέα τα 3,5 ευρώ, , η ΤΕΝΕΡΓΑ με στροφέα τα 18,6 ευρώ και ο ΑΛΜΥ με στροφέα τα 1,95 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει σήμερα και πάλι μόνον ΟΤΟΕΛ που πιθανόν να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια του 2022.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text