Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022)η ήπια διόρθωση του ΓΔ λίγο πάνω από τις 850 μονάδες

Συνεχίζεται και σήμερα (Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022)η ήπια διόρθωση του ΓΔ λίγο πάνω από τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Τρίτη συνεχόμενη μικρή ημερήσια υποχώρηση σημειώνει σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να χάνει -0,50% (στις 858 μονάδες, στις 4.10 μμ) με μικρό τζίρο (40 εκατ προβλεπόμενο στο κλείσιμο) και με παρόμοια συμπεριφορά στους ευρωπαϊκούς δείκτες που και αυτοί σημειώνουν μικρές διορθώσεις μετά από πρόσφατη ισχυρή ανοδική αντίδραση από τα χαμηλά έτους.

Η σημερινή διόρθωση προς το παρόν δεν μας ανησυχεί διότι η τριήμερη μέχρις στιγμής υποχώρηση του ΓΔ είναι μόλις 7 μονάδες που ισοδυναμούν σε λιγότερο από το 1/10 της προηγηθείσας ισχυρής ανοδικής αντίδρασης +9,80% από το χαμηλό τέλους Σεπτεμβρίου έως το υψηλό της Δευτέρας, 23/10/22, ενώ για να γίνει ανησυχητική η υποχώρηση σύμφωνα με την θεωρία των retracements θα έπρεπε ο ΓΔ να έχανε το ½ της αναφερθείσας ανοδικής αντίδρασης.

Συνεπώς, η μεσοχρόνια τάση του ΓΔ παραμένει ανοδική και εάν ο ΓΔ κατορθώσει την επόμενη εβδομάδα και ξεπεράσει την κυλιόμενη κορυφή του των 866 μονάδων, τότε και η σημαντική μεσομακροχρόνια τάση θα μετατραπεί και αυτή σε ανοδική που σημαίνει πιο άφοβες αγορές εκ μέρους μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ. Θα προχωρούσε σε αγορές μόνον αν ο ΓΔ έκλεινε πάνω από τις 866 μονάδες αγοράζοντας ΜΥΤΙΛ ή/και ΤΕΝΕΡΓ η/και ΟΛΠ.

Μετοχές

Ο αριθμός των καθοδικών μετοχών ξεπερνά οριακά αυτή τη στιγμή τον αριθμό των ανοδικών ενώ 3 μετοχές οι, ΚΕΚΡ, ΑΤΤ και ΟΛΠ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή να χάνει περισσότερο του -2%.

Η μετοχή της ημέρας :Θα λέγαμε ότι είναι ο ΟΛΠ που πλησιάζει τον στροφέα του των 16 ευρώ με μεγάλη άνοδο +3% και καλούς όγκους, 20 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής (τρέχουσα τιμή 15,92).

Και η δεύτερη μετοχή που μας εντυπωσιάζει σήμερα είναι η ΟΤΟΕΛ που σημειώνει νέο υψηλό έτους, η μοναδική μετοχή για σήμερα.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, 31/10/22 , κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text