INFORM LYKOS

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
INFORM LYKOS

INFORM LYKOS: Η AustriaCard -Αυστριακός Όμιλος, με διεθνή παρουσία στις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού- ανακοίνωσε την πρόθεση της, να συγχωνεύσει την Inform Λύκος (δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τις αρμόδιες αρχές). Ωστόσο με την συγχώνευση, η Inform Λύκος, θα διαπραγματεύεται (έμμεσα) στο Χρηματιστήριο της Βιέννης και της Αθήνας. Οι προτεινόμενοι όροι ανταλλαγής είναι 1 μετοχή της AustriaCard (απορροφώσα) για κάθε 4,6 μετοχές της Inform Λύκος  (απορροφώμενη). Η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο 2023, εδώ. Αυτή η συγχώνευση πρόκειται να αλλάξει το προφίλ της εταιρίας, καθώς θα υπάρχει ένα μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ψηφιακών λύσεων και μια μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη. Παράλληλα, εκτιμούμε ότι θα βοηθήσει την εταιρία να μεταβεί πιο εύκολα από τις έγχαρτες στις ψηφιακές υπηρεσίες (μια διαδικασία που καθυστέρησε να ξεκινήσει).

Σημειώνουμε ότι, το 2007 η Inform Lykos εξαγόρασε το 85% της αυστριακής AustriaCard (από την Oesterreichische Nationalbank, τη Κεντρική Τράπεζα της Αυστρίας), ενώ το 2011 αγόρασε και το υπόλοιπο 15%. Η AustriaCard έχει ηγετική παρουσία σ'' όλη την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, στο χώρο της ασφαλούς παραγωγής και ανάπτυξης έξυπνων καρτών, το information management και τη διαχείριση εκτυπώσεων υψηλών απαιτήσεων και διαθέτει παραγωγικές μονάδες στην Αυστρία και τη Ρουμανία και πιστοποιημένα κέντρα προσωποποίησης έξυπνων καρτών, σε Ελλάδα, Αυστρία, Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία.

H Inform Lykos, είχε, κατά τη διάρκεια της κρίσης, επιχειρήσει να μεταφερθεί στο εξωτερικό -και ήδη, εδώ και μερικά χρόνια, η εταιρία διοικείται κυρίως από το εξωτερικό όπου, όπως γράφεται, έχει εγκατασταθεί ο κ. Νίκος Λύκος. Παράλληλα, είχε, το 2014, επιχειρηθεί να “μετακομίσει” η εταιρία στο εξωτερικό, μέσω προαιρετικής δημόσιας πρότασης (δείτε περισσότερα εδώ), η οποία όμως απέτυχε, ενώ, την περίοδο εκείνη, η όλη υπόθεση δεν είχε κάνει καλή εντύπωση στην αγορά.

Η ουσία των εξελίξεων είναι ότι, η διοίκηση της εταιρίας, βρήκε σήμερα άλλο τρόπο, υποχρεωτικό αυτή τη φορά, να μεταφέρει -και επισήμως- την έδρα της εταιρίας, στο εξωτερικό. Στην πράξη, αυτό σημαίνει την εισαγωγή της αυστριακής “AustriaCard” στο Χρηματιστήριο της Αθήνας και την έξοδο της Inform Lykos απ’ αυτή. Η περίπτωση, δείχνει να μοιάζει με την περίπτωση άλλων ομίλων που μετέφεραν την έδρα τους στο εξωτερικό (Viohalco, Coca Cola EEE, Titan), πλην όμως, δεν είναι παρόμοια. Στο επόμενο τεύχος, θα έχουμε συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για την απορροφώσα AustriaCard Holdings, αλλά και το πώς εξελίχθηκε αυτή η υπόθεση μέσα στο χρόνο και θα εκφράσουμε μία τεκμηριωμένη άποψη για τη (νέα) εταιρία και τις προοπτικές της.

Το παρόν άρθρο, είναι τμήμα της ύλης του τεύχους 246 (Νοέμβριος 2022) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Δείτε τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους 246, εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text