Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ τείνει να διασπάσει σήμερα (Δευτ, 31/10/22) ανοδικά τον σημαντικό ΑΚΜΟ200

Ο ΓΔ τείνει να διασπάσει σήμερα (Δευτ, 31/10/22) ανοδικά τον σημαντικό ΑΚΜΟ200

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ενδιαφέρουσα είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια άνοδο +0,80% (στις 867 μονάδες, στις 4.20 μμ) διασπά ανοδικά την κυλιόμενη κορυφή των 866 μονάδων ενώ πλησιάζει παρά 2 μονάδες τον ΑΚΜΟ200 (κοινώς «διακοσάρη») ο οποίος αν ξεπεραστεί, τότε η καθοδική μεσομακροχρόνια τάση αναστρέφεται σε ανοδική που σημαίνει ότι υπάρχει momentum και για τις 900 μονάδες. Οι επιβεβαιώσεις των επιχειρούμενων ανοδικών διασπάσεων είναι αρκετά καλές, οι όγκοι και το ποσοστό ανόδου του ΓΔ είναι μέτριοι αλλά υπάρχει θετική επιβεβαίωση από τους επίσης ανερχόμενους ξένους δείκτες.

Όλα πάνε καλά με μόνο πρόβλημα την υπεραγορασμένη κατάσταση (+10% ο ΓΔ από το χαμηλό 5 εβδομάδων) που θα ξεπεραστεί μόνον με μια βραχυχρόνια πχ 10ήμερη οριζόντια παγίωση ή μικρή διόρθωση στα παρόντα επίπεδα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το άνοιγμά του των 10.35 των 866 μονάδων, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 74% σε περίπου 83% αγοράζοντας 200 ΤΕΝΕΡΓΑ και 6.000 ΑΛΜΥ.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 2/3 των μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 5 μετοχές, οι ΑΛΜΥ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΛΑΚΤ και ΓΕΚΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% ενώ μόνον μια, ο ΦΡΛΚ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι ο ΑΛΜΥ που διασπά ανοδικά εμφανή στροφέα – υψηλό 3μήνου με μεγάλη άνοδο +5% και ανοδικό OBV  αλλά με μέτριο όγκο 20 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Επίσης η ΤΕΝΕΡΓ επιβεβαιώνει σήμερα με νέα άνοδο σε νέα υψηλά έτους με την ανοδική διάσπαση στροφέα που κατάφερε κατά την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς να έχει ανέβει μέχρις στιγμής σε υπεραγορασμένα επίπεδα.

Πολύ ενδιαφέρον είναι το σημερινό σήμα αγορών της ΔΕΗ με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – στροφέα

Νέα υψηλά 3μήνου πετυχαίνουν σήμερα οι,  ΑΛΜΥ, ΤΕΝΕΡΓΑ και ΔΕΗ ενώ αντίστροφα νέα χαμηλά σημειώνει μόνον η ΚΟΥΕΣ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο ΟΛΠ που πλησιάζει τον στροφέα των 16 ευρώ καθώς και οι ΠΕΙΡ, ΣΕΝΕΡ και ΕΥΡΩΒ, που παρουσιάζουν αγκίστρι μετά από ανοδική διάσπαση στροφέα, χωρίς όμως να διασπούν ανοδικά το αγκίστρι.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σε ΔΕΗ και διανομές (;) σε ΣΑΡ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text