Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2022), ήπια στην περιοχή των 870 μονάδων μετά το απρόσμενο μεγάλο Οκτωβριάτικο ράλι.

Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2022), ήπια στην περιοχή των 870 μονάδων μετά το απρόσμενο μεγάλο Οκτωβριάτικο ράλι.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Φυσιολογική, αναμενόμενη και ίσως επιθυμητή είναι η σημερινή διόρθωση της αγοράς με τον ΓΔ να χάνει -0,60% (στις 868 μονάδες, στις 4.10 μμ) με μικρό τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ανοδικούς τους ευρωπαϊκούς δείκτες, οι περισσότεροι σε υψηλά διμήνου.

Η σημερινή μικρή διόρθωση του ΓΔ δεν μας ανησυχεί καθόλου διότι ισοδυναμεί με το περίπου 1/20 της ισχυρής +11% Οκτωβριάτικης αναπήδησης. Για να ανησυχήσουμε θα πρέπει ο ΓΔ να χάσει το 50% της αναφερθείσας αναπήδησης κλείνοντας κάτω των 830 μονάδων.

Η τάση του ΓΔ εδώ και λίγες μέρες έχει γίνει συμπαγής ανοδική με όλους τους δείκτες τάσης, από μακροχρόνιους έως βραχυχρόνιους, να φέρουν bullish ενδείξεις που σημαίνουν ανοδική ορμή προς τις 900 μονάδες.

Ωστόσο, ο ΓΔ είναι σχεδόν υπεραγορασμένος (πάνω από +10% εντός μηνός) οπότε δεν θα μας πείραζε καθόλου μια σύντομη ήπια διόρθωση – παγίωση στο εύρος των 870-850 μονάδων και ύστερα ένα νέο κύμα προς τις 900 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 82% με μετοχές και 18% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές οριακά μόνον υπερτερούν σε αριθμό των ανοδικών ενώ καμία εμπορεύσιμη μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% και μία μετοχή, τα ΕΛΠΕ σημειώνουν μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%, αυτή τη στιγμή περίπου -5% που και πάλι είναι μικρότερη από την σημερινή αποκοπή μερίσματος ίσου με το 6% της τιμής της μετοχής.

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι ο ΟΛΠ που σημειώνει καλή άνοδο +1,58% με μεγάλους γι αυτόν όγκους, 50 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, επιβεβαιώνοντας σήμερα την χθεσινή οριακή ανοδική διάσπαση του εμφανούς στροφέα των 16 ευρώ (τρέχουσα τιμή 16,3).

Τείνουν να πετύχουν ανάλογες διασπάσεις στροφέα ή αγκιστριού οι, ΑΤΤΙΚΑ με στροφέα το 0,97 ευρώ, ΣΕΝΕΡ 2,95 και ΙΝΛΟΤ 0,62.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΟΛΠ, ΤΕΝΕΡΓΑ και ΑΛΜΥ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος. Φαίνεται ότι η τάση έχει αλλάξει σε ανοδική..

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text