Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | Σι και Σολτς συμφώνησαν σε περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Σι και Σολτς συμφώνησαν σε περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σι και Σολτς συμφώνησαν σε περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ υποδέχθηκε σήμερα στο Πεκίνο τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, τον πρώτο ηγέτη κράτους μέλους της ΕΕ και της G7 που επισκέπτεται στην Κίνα αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού.

Ο καγκελάριος Σολτς έγινε δεκτός το πρωί στο Παλάτι του Λαού από τον πρόεδρο Σι, διευκρίνισε πριν από λίγο πηγή προσκείμενη στη γερμανική κυβέρνηση στο Γαλλικό Πρακτορείο. Αμέσως μετά, ο κ. Σολτς αναμένεται να έχει συνάντηση για συνομιλίες με τον κινέζο πρωθυπουργό, τον Λι Κετσιάνγκ.

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε πως η επίσκεψη στο Πεκίνο του καγκελάριου Όλαφ Σολτς "ενισχύει την πρακτική συνεργασία" της Κίνας με τη Γερμανία, μετέδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Η επίσκεψη του κ. Σολτς καταγράφεται με φόντο την αυξανόμενη ένταση ανάμεσα στη Δύση και την κινεζική κυβέρνηση, στην οποία ειδικά οι ΗΠΑ προσάπτουν αυξανόμενη "επιθετικότητα" και αυταρχισμό.

Όπως το βλέπει ο κ. Σι, οι δύο χώρες πρέπει να αυξήσουν τη συνεργασία τους αυτήν την "περίοδο αλλαγών και αναταραχής" για το καλό της παγκόσμιας ειρήνης, μετέδωσαν κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς διαβεβαίωσε από την πλευρά του τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ ότι η πρόθεσή του είναι να "αναπτυχθεί περαιτέρω" η οικονομική συνεργασία της Γερμανίας με την Κίνα, παρά τις "διαφορές απόψεων" των κυβερνήσεων των δύο χωρών.

"Θα θέλαμε επίσης να συζητήσουμε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας (...) σε άλλα ζητήματα: την κλιματική αλλαγή, τη διατροφική ασφάλεια και τις χρεωμένες χώρες", τόνισε ο κ. Σολτς στον κινέζο ηγέτη, δήλωσε πηγή προσκείμενη στη γερμανική κυβέρνηση στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text