Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ανακτά σήμερα (Παρ, 4/11/22) το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής καθίζησης πλησιάζοντας πλέον το υψηλό διμήνου των 875 μονάδων

Ο ΓΔ ανακτά σήμερα (Παρ, 4/11/22) το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής καθίζησης πλησιάζοντας πλέον το υψηλό διμήνου των 875 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αισιοδοξία μας δίνει η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με ικανοποιητική άνοδο +1,25% (στις 872 μονάδες, στις 3.30 μμ) και με μέτριο τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) σημειώνει σήμερα τρεις θετικές διαγραμματικές εξελίξεις, πρώτον, ανακτά τα ¾ της χθεσινής καθίζησης, δεύτερον, πλησιάζει παρά 3 μονάδες ή 0,5% το υψηλό εποχής των 875 μονάδων και τρίτον, διασπά ανοδικά τον ΑΚΜΟ200.

Όλα αυτά δείχνουν ότι οι επενδυτές δεν πίστεψαν στις χθεσινές αποθαρρυντικές ανακοινώσεις της FED  αλλά προσδοκούν σύντομα έναρξη πτώσης των επιτοκίων λόγω πτώσης του ρυθμού ανόδου του πληθωρισμού. Ιδιες εξελίξεις διαδραματίζονται και στα ευρωπαικά χρηματιστήρια.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 875 μονάδες, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 82% σε 88% αγοράζοντας στο κλείσιμο 8.000 μετοχές ΠΕΙΡ.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 7/8 των μετοχών ενώ 3 μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ και ΜΠΕΛΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν είναι σήμερα ιδιαίτερα εντυπωσιακή από άποψης ανόδου τιμής, μεγέθους όγκων και διαγραμματικής θέσης (κοντά σε αντίσταση – στροφέα).

Σήματα ενίσχυσης θέσεων με ανοδικές διασπάσεις αγκιστριού (πρώτη επόμενη κορυφή μετά από ανοδική διάσπαση στροφέα) δίνουν σήμερα οι ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ. Μεγάλη volatility ή συντελεστή beta έχουν αμφότερες, και περισσότερο η ΠΕΙΡ.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα οι, ΜΟΤΟ και ΜΥΤΙΛ.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΑΤΤΙΚΑ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος.

Σήμερα ο ΔΤΡ διασπά τις 600 μονάδες και παράλληλα σημειώνει νέο υψηλό τριμήνου, εξέλιξη ενθαρρυντική για όλη την αγορά.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text