Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Στο επίκεντρο οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Στο επίκεντρο οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Στο επίκεντρο οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων

Αρκετές εισηγμένες της υψηλής κεφαλαιοποίησης δημοσιεύουν αύριο αποτελέσματα τρίτου τριμήνου

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ είναι οι επενδυτές, ενώ παράλληλα περιμένουν και τα νέα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού.

Οι αναλυτές σημειώνουν πως τα ευρωπαϊκά παράγωγα κινούνται ήπια χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο και δεν αποκλείουν ένα πτωτικό άνοιγμα για την εγχώρια αγορά.

Ωστόσο, οι επικείμενες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων αύριο θα δώσουν τον τόνο και δεν αποκλείεται να ισορροπήσουν την αγορά.

Πιο συγκεκριμένα αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου η Εθνική Τράπεζα (κέρδη 104 εκατ. ευρώ περιμένει η Eurobank και 121 εκατ. ευρώ η Euroxx), η Eurobank (οι μέσες εκτιμήσεις περιμένουν κέρδη 151 εκατ. ευρώ), η Euroxx περιμένει 147 εκατ. ευρώ, ο ΟΤΕ (κέρδη 155 εκατ. ευρώ περιμένει η Eurobank και 157,9 εκατ. ευρώ η Euroxx), τα ΕΛΠΕ (EBITDA 440 εκατ. ευρώ περιμένει η Eurobank), η Τιτάν (83 εκατ. ευρώ EBITDA) και η Aegean (EBITDA 173 εκατ. ευρώ).

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της Coca Cola που ανακοινώθηκαν χθες, στην τηλεδιάσκεψη η διοίκηση ανέφερε πως τα κέρδη προ φόρων και τόκων αναμένονται στα 860-900 εκατ. ευρώ που είναι υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και επιπλέον αναφέρθηκε πως είναι αισιόδοξη για τις αυξήσεις που θα γίνουν το 2023 λόγω του πληθωρισμού και θα πετύχει αύξηση ΕΒΙΤ με τους αναλυτές να περιμένουν κέρδη προ φόρων και τόκων 880 εκατ. ευρώ το 2023.

Σημειώνεται επίσης πως αύριο εκτός από τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται θα ανακοινωθεί το βράδυ και η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI.

Eurobank Equities

Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα υποδεικνύουν αρνητικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανακοινώνονται αύριο.

Optima Bank

Περιμένουμε κάποιες ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σήμερα, με τις επιλεκτικές τοποθετήσεις να διατηρούνται.

Η Alpha Bank λόγω αποτελεσμάτων θα είναι στο επίκεντρο.

Piraeus Securities

Για τη σημερινή συνεδρίαση περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα.

Η Coca Cola θα μπορούσε να συνεχίσει να υπεραποδίδει.

Euroxx

Περιμένουμε μεταβλητότητα γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα και συνέχιση των επιλεκτικών τοποθετήσεων.

Beta

Περιμένουμε οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να καθορίσουν τη σημερινή συνεδρίαση, ωστόσο, οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών και τα καλά αποτελέσματα μπορούν να περιορίσουν την πτώση.

Depolas

Συνέχισε με θετικό πρόσημο ο ΓΔΧΑ με την στήριξη της ΕΕΕ, αν και ή συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει χαμηλός. Παρόμοια ήταν και η εικόνα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Στο εσωτερικό, τα αποτελέσματα της Άλφα να κινούνται σταθερά σε τροχιά βελτίωσης με τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη Γ΄ τριμήνου να ανέρχονται στα 117εκ ευρώ και την ενσώματη λογιστική αξία ανά μετοχή να διαμορφώνεται στα 2,44υερώ/μτχ.

Αναμένουμε μια σταδιακή σύγκλιση σε επίπεδο αποτιμήσεων με ΕΤΕ και Eurobank. Αύριο πριν την συνεδρίαση δημοσιεύουν αποτελέσματα ΟΤΕ, Τιτάν και Aegean. Ελαφριά η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα. Για τον ΓΔΧΑ, πιθανολογούμε για μια ανοδική προσπάθεια άνω των 900 μονάδων τις επόμενες ημέρες στηριζόμενη στους υγιείς ισολογισμούς των εγχώριων δεικτοβαρών εισηγμένων.

 

Πηγή:bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text