Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παραμένει και σήμερα (Τετ, 9.11.22) στα ψηλά πενταμήνου κοντά στις 900 μονάδες

Ο ΓΔ παραμένει και σήμερα (Τετ, 9.11.22) στα ψηλά πενταμήνου κοντά στις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με ελάχιστη πτώση -0,10% (στις 888 μονάδες, στις 4.05 μμ) και με μέτριο τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) δείχνει δύναμη αρνούμενος να διορθώσει μετά από ισχυρό ράλι 100 μονάδων ή +12,6% από το χαμηλό τέλους Σεπτεμβρίου των 788 μονάδων.

Όπως βλέπουμε στο ταραγμένο γράφημα του 11μήνου του 2022, ο ΓΔ αρχίζει να ξεφεύγει (ιδίως αν ξεπεράσει τις 900 μονάδες) από την φάση της καθοδικής τάσης (bear market) και ετοιμάζεται να μπεί σε φάση ανοδικής τάσης (bull mark3t). Αυτή τη στιγμή βρίσκεται μάλλον σε ουδέτερη φάση.

Περιμένουμε λοιπόν την ανοδική διάσπαση των 900 μονάδων για να ενισχυθεί η θετική ψυχολογία που θα ωθήσει πιθανά την αγορά  προς το ορόσημο των 1000 μονάδων.

Θα διατηρούμε την αισιοδοξία μας όσο ο ΓΔ δεν  θα κάνει ενδεχόμενες διορθώσεις κάτω από τον τοπικό διπλό πυθμένα των 860 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 88% με μετοχές  ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Σε αγορές θα προχωρήσει αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 900 μονάδες.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν αυτή τη στιγμή των καθοδικών ενώ μόνον μια μετοχή, η δευτερεύουσα ΠΕΤΡΟ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% και καμία μετοχή δεν πέφτει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Καμία δεν αξίζει τυπικά αυτόν το τίτλο αλλά τραβά την προσοχή μας η ΔΕΗ που πλησιάζει το αγκίστρι της των 6,4 ευρώ με μεγάλους τζίρους 17 εκατ ευρώ (το 1/3 της όλης συνεδρίασης).

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με σήματα του κανόνα 12 εβδομάδων.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα οι ΔΕΗ με αγκίστρι τα 6,4 ευρώ,  ΕΛΠΕ 7 ευρώ, ΠΕΙΡ 1,3. ΜΟΤΟ 2,3 και ΒΙΟ 3,9 ευρώ.

Νέα υψηλά πετυχαίνουν σήμερα οι ΕΥΡΩΒ, ΑΤΤΙΚΑ, ΕΤΕ, και ΟΛΠ και νέα χαμηλά ο ΠΑΠ.

Ο ΔΤΡ σημειώνει και σήμερα νέα υψηλά που αντιστοιχεί σε κίνηση του ΓΔ πάνω από τις 900 μονάδες. Οι τράπεζες είναι leaders της αγοράς κατά τους τελευταίους μήνες.

Διανομές παρατηρούμε σε ΤΕΝΕΡΓ και συσσωρεύσεις σε ΔΕΗ.

Ζητούμε την κατανόηση των συνδρομητών για την μη-ανάρτηση του χθεσινού σχολίου οφειλόμενη σε format του υπολογιστή μας που επέδρασε επί του προγράμματός μας METASTOK . Σήμερα αναρτούμε γράφημα του ΓΔ από την πλατφόρμα του ZTRADE.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text