Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 247 | ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Οι συσσωρευμένες ζημίες οδήγησαν σε αρνητικά ίδια κεφάλαια

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Οι συσσωρευμένες ζημίες οδήγησαν σε αρνητικά ίδια κεφάλαια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Οι συσσωρευμένες ζημίες οδήγησαν σε αρνητικά ίδια κεφάλαια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ

 

Οι συσσωρευμένες ζημίες οδήγησαν σε αρνητικά ίδια κεφάλαια

 

Οι κατ΄εξακολούθηση ζημιογόνες χρήσεις του Ομίλου Επίλεκτος, είχαν ως αποτέλεσμα τα Ίδια Κεφάλαια, να μετατραπούν σε αρνητικά, κατά τη χρήση που έληξε στις 30/6/2022. Παρά τις αυξήσεις στις πωλήσεις, που σημειώνει ανά διαστήματα, το καθαρό αποτέλεσμα της εταιρίας είναι ζημιογόνο σε κάθε χρήση από το 2016 (1/7/2015 - 30/6/2016) μέχρι σήμερα.

Η εταιρία ήδη βρίσκεται σε κατάσταση “Επιτήρησης” από την 7/11/2018.

Μπορεί η διοίκηση, να αναφέρει στην οικονομική έκθεση οτι στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, έχει διαμορφωθεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα, ωστόσο το πλήγμα που έχει υποστεί ο κλάδος τα τελευταία χρόνια (λόγω του ανταγωνισμού από χώρες εκτός της Ε.Ε.) είναι τόσο μεγάλο και -εκτιμούμε- μη αναστρέψιμο. Η διοίκηση, έχει πραγματοποιήσει κινήσεις, προς μια νέα πηγή εσόδων (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με την Επίλεκτος Ενεργειακή), ωστόσο αποτελεί ακόμα μικρό μέρος των πωλήσεων (22,3% των πωλήσεων) και δεν μπορεί να βοηθήσει την οικονομική κατάσταση του Ομίλου. Μακροπρόθεσμα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι και αν θα φτάσει ποτέ στο επίπεδο να αποκτήσει ικανά κέρδη για να αντισταθμίσει τις απώλειες της κλωστοϋφαντουργίας (επίσης λόγω ανταγωνισμού).

Χρηματιστηριακά, η μετοχή σημειώνει απώλειες 58% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα (30/11/2022), ο μέσος όρος πράξεων την ημέρα είναι 5 και ο μέσος όγκος είναι 4.783 τεμάχια.

Κατά την άποψή μας, πρόκειται για μία ακόμη εταιρία, χωρίς κάποιο επενδυτικό ενδιαφέρον.

 

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ και την οικονομική έκθεση εδώ.

 

Το παρόν άρθρο, είναι τμήμα της ύλης του τεύχους 247 (Δεκέμβριος 2022) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Δείτε τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους 247, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text