Η πορεία των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων 9μήνου
Μετά το σημερινό του κλείσιμο (891,80 μονάδες), ο Γενικός Δείκτης απέχει μόλις 0,2% από την τιμή που είχε στο τέλος του προηγούμενου έτους (893,34%). Πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την Πορτογαλία (+4,0% από την αρχή του έτους). Σημειώνεται ότι, ο “κεντρικός” δείκτης EuroStoxx 50, ο οποίος μας δίνει μία ικανοποιητική εικόνα για την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, υποχωρεί κατά 13,2% από την αρχή του έτους. Δείτε στατιστικά για τις διεθνείς αγορές, εδώ. Δείτε το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη, κατά τις τελευταίες 52 εβδομάδες, εδώ.
Θα μπορέσει, ο Γενικός Δείκτης, να συνεχίσει αυτή την πορεία;
Εξαρτάται από την πορεία των διεθνών αγορών -πάντα οι διεθνείς αγορές επηρεάζουν την πορεία του ελληνικού δείκτη- την πορεία των αποτελεσμάτων μέχρι και το 9μηνο, αλλά και τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα των επομένων 3 έως 15 μηνών -δηλαδή, μέχρι και το τέλος του 2023.
Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα που έχουν δημοσιευθεί, έχουν ως εξής -τουλάχιστον στα βασικά τους μεγέθη. Υπενθυμίζουμε ότι, καθώς η ανακοίνωση αποτελεσμάτων 9μηνου δεν είναι υποχρεωτική, όσα αποτελέσματα δημοσιεύονται, δεν παρουσιάζονται με ένα συγκεκριμένο τύπο, αλλά όπως επιθυμεί η κάθε εταιρία. Αποτελέσματα υποχρεούνται να ανακοινώσουν οι εταιρίες που συμμετέχουν σε μερικούς διεθνείς δείκτες. Οι υπόλοιπες δημοσιεύουν με βάση την πρακτική τους και την εικόνα που θέλουν να δείξουν προς τα έξω. Εν τούτοις, ακόμη και αυτές που θα δημοσιεύσουν (αναμένουμε να το πράξουν μεταξύ των 35 έως 40 εταιρίες), είναι από τις μεγαλύτερες και είναι αρκετές για να μας δώσουν μία αρκετά -αλλά όχι πλήρως- ικανοποιητική εικόνα των εξελίξεων σε βασικούς επιχειρηματικούς τομείς στη χώρα μας.
Δείτε τα αποτελέσματα που έχουν δημοσιευθεί μέχρι σήμερα.
Σαφέστατα, αυτά είναι περαπάνω από ικανοποιητικά, παρά το ότι, οι εντυπωσιακές μεταβολές για το 9μηνο του 2022, οφείλονται σε μερικές πολύ μεγάλες εταιρίες. Αύριο, Πέμπτη 10/11/2022, θα δημοσιεύουν οι ΟΤΕ (πριν το άνοιγμα) και, μετά το κλείσιμο, οι ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΤΙΤC, ΑΡΑΙΓ και ΕΛΠΕ. Δεν αναμένουμε εκπλήξεις, αλλά είμαστε “περίεργοι” να δούμε τα αποτελέσματα της ΤΙΤC, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία θετική έκπληξη. Όμως, ας περιμένουμε.
Διατηρούμε τις ίδιες απόψεις για την πορεία των αγορών, αλλά και για την ελληνική αγορά. Επαναξιολογούμε την κατάσταση σχεδόν σε καθημερινή βάση. Δεν βλέπουμε τους λόγους που θα θέλαμε για να αλλάξουμε στάση. Εν τούτοις, θα κάνουμε μια γενικότερη επαναξιολόγηση, προς τα τέλη του μήνα.
Αύριο θα ανακοινωθεί ο πληθωρισμός (Δείκτης Τιμών Καταναλωτή) στις ΗΠΑ, για το μήνα Οκτώβριο. Οι αναλυτές αναμένουν πτώση του στο 8,0%, από 8,2%. Η ανακοίνωση αυτή, αλλά και οι ανακοινώσεις για άλλους δείκτες, γύρω από τον πληθωρισμό (δομικός πληθωρισμός κλπ) θα έχουν σημαντικότατη επίδραση στις αγορές. Η ανακοίνωση θα γίνει στις 3:30 μμ (ώρα Ελλάδος).
(Λόγω προβλήματος υγείας του συνεργάτη μας που είναι υπεύθυνος για τις διεθνείς αγορές, η αναμόρφωση της σελίδας του ημερήσιου δελτίου, καθυστέρησε. Εκτιμούμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα).

- Είσοδος του εκπαιδευτικού επενδυτικού χαρτοφυλακίου, στην αγορά - Οι μετοχές που επιλέγονται.
- Σήμα εισόδου στην αγορά, από την παραλλαγή του "εξομαλυντή 3 ημερών".
- Το σημερινό σχόλιο, θα δημοσιευθεί την Κυριακή
- Προβληματίζει η σημερινή πτώση των αμερικανικών αγορών
- Επερχόμενο σήμα εισόδου στην αγορά - Σχολιασμός για ΛΑΒΙ - ΜΥΤΙΛ - ΚΡΙ
- Lavipharm: Νέες προοπτικές για την εταιρία - νέες συνθήκες διαπραγμάτευσης για τη μετοχή
- Συνεχίζεται η αυτόνομη πορεία της ελληνικής αγοράς
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 29/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 28/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 27/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 26/11/2018
- Global uncertainty is rising, and that is a bad omen for growth
- Φοροαπαλλαγές 150 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό εταιρειών
- Ερχονται δάνεια 1 δισ. με εγγύηση δημοσίου για μικρές εταιρείες
- Μεγάλη κινητικότητα στην αγορά online τζόγου
- Ο νόμος που κατέστρεψε το Χρηματιστήριο: Δημόσιες προτάσεις αγοράς μετοχών
- Lockdown και Τουρκία πιέζουν τις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες – Μεγάλες ζημιές για Σελόντα και Νηρέα
Σχολιάστε το άρθρο