Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παρά τα θετικά διεθνή νέα, αποτυγχάνει μέχρις στιγμής σήμερα (Παρ, 11.11.22, ώρα 4.15 μμ) να διασπάσει το φράγμα των 900 μονάδων

Ο ΓΔ παρά τα θετικά διεθνή νέα, αποτυγχάνει μέχρις στιγμής σήμερα (Παρ, 11.11.22, ώρα 4.15 μμ) να διασπάσει το φράγμα των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παράξενη είναι η σημερινή συνεδρίαση. Ο ΓΔ άνοιξε το πρωί στις 10.35 με ανοδικό χάσμα +1,10% στις 910 μονάδες, αλλά αμέσως ξεκίνησε «πωλητική αντεπίθεση» χάνοντας ο ΓΔ μετά από λίγες ώρες ολόκληρη την πρωινή άνοδο και επιπλέον να καταγράφει αυτή τη στιγμή πτώση -0,40%.

Σαν αιτία φέρεται η υπερίσχυση των πωλητών στην δημοσίευση των θετικών ειδήσεων (sell the good news) και κυρίως διότι όλα τα χρηματιστήρια, ελληνικό και ξένα, είναι σαφώς υπεραγορασμένα. Το ΧΑ είναι σίγουρα υπεραγορασμένο με τον ΓΔ να βρίσκεται στο σημερινό πρωινό άνοιγμα κατά +15,50% πάνω  από το χαμηλό τέλους Σεπτεμβρίου των 788 μονάδων.

Συνεπώς χρειαζόμαστε μια διόρθωση ή παγίωση και επιπλέον, η σημερινή απόκρουση δείχνει ότι οι 900 μονάδες αποτελούν πανίσχυρη αντίσταση της οποίας η ενδεχόμενη διάσπαση θα σημάνει πιθανό νέο ανοδικό κύμα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ θα προχωρήσει αύξηση των μετοχικών του θέσεων από 88% σε 93% μόνον αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 905 μονάδες εξουδετερώνοντας την μισή σημερινή πωλητική αντεπίθεση. Σ αυτή τη περίπτωση θα αγοράσει 4.000 ΣΕΝΕΡ.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν των καθοδικών ενώ 4 μετοχές, οι ΠΛΑΘ, ΚΟΥΕΣ, ΕΝΤΕΡ και ΤΕΝΕΡΓ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια, την ΦΡΙΓΟ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε καταρχήν την ΤΕΝΕΡΓ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +3,10% με τεράστιους όγκους 700 χιλ τεμαχίων (άνοδο οφειλόμενη στην είσοδό της στον δείκτη MSCI Greece Standard) και εκ δευτέρου την ΣΕΝΕΡ που διασπά με δύναμη έγκυρη αντίσταση-στροφέα με μεγάλη άνοδο +1.80% και μεγάλο όγκο 180 χιλ τεμαχίων.

Σήματα αγορών με σήμα στροφέα – υψηλού 4μήνουν δίνει σήμερα η ΣΕΝΕΡ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια αγοραστικά σήματα οι ΑΛΦΑ με στροφέα το 1 ευρώ και η ΜΠΕΛΑ με στροφέα τα 15,4 ευρώ.

Σήματα πώλησης δίνει σήμερα η ΦΡΙΓΟ με καθοδική διάσπαση έγκυρου πωλητικού στροφέα. Η μετοχή τιμάται σήμερα 8 λεπτά του ευρώ από 20 ευρώ το 2007.

Νέα υψηλά πετυχαίνουν σήμερα οι, ΣΕΝΕΡ, ΤΕΝΕΡΓ, ΠΕΙΡ και ΕΤΕ, ενώ νέα χαμηλά σημειώνει η ΦΡΙΓΟ.

Η σημερινή συνεδρίαση έχει μεγάλο τζίρο, 80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο με μερικές μετοχές να διανέμονται όπως οι ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΟΤΟ και άλλες να συσσωρεύονται όπως οι, ΠΛΑΘ, ΑΡΑΙΓ, ΜΟΤΟ, ΚΟΥΕΣ και ΣΕΝΕΡ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, 14.11.22 κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text