Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Αναπροσαρμογή εκτιμήσεων και “τιμών επέμβασης” στις παρακολουθούμενες μετοχές

Αναπροσαρμογή εκτιμήσεων και “τιμών επέμβασης” στις παρακολουθούμενες μετοχές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο Γενικός Δείκτης, απέτυχε -για 5η φορά φέτος- να κινηθεί ιπάνω από τις 900 μονάδες. Ήδη, υποχώρησε στα επίπεδα των 880 μονάδων, ενώ η “επιβάρυνση” του κλίματος στο εξωτερικό, ίσως τον οδηγήσει σε μία νέα πτωτική πορεία (δείτε εδώ).

Όμως, αν όντως ο ΓΔ κινηθεί πτωτικά, θα πρόκειται για την 5η βραχυχρόνια πτωτική φάση φέτος. Από την κάθε μία, εξάγουμε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Και τα συμπεράσματα που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι σήμερα, καταλήγουν σε αυτά που, επί μέρες αναφέρουμε: Οι αντοχές της ελληνικής αγοράς είναι υψηλές και οι δυνατότητες να συνεχίσει να διαφοροποιείται σε σχέση με τις άλλες αγορές, είναι μεγάλες.

Εκ των πραγμάτων, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε, για μία ακόμη φορά το εύρος που θα μπορούσε να διακυμανθεί ο ΓΔ, σε περίπτωση πτώσης, σε 780 έως 800 μονάδες, δηλαδή, στα χαμηλά όρια των προηγούμενων διακυμάνσεων, οι οποίες έγιναν σε πολύ πιο δυσμενείς συνθήκες.

Σημειώνουμε ότι, δεν είναι “κακό” να αναπροσδιορίζουμε τις εκτιμήσεις μας. Αυτό το κάνουμε, επειδή αλλάζουν, ή καλύτερα, εξελίσσονται τα δεδομένα.

 

Μετά από τον αναπροσδιορισμό των κατώτατων ορίων, θα πρέπει να αναπροσδιορίσουμε και τις “τιμές επέμβασης”, σε μια σειρά μετοχών, σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα, δηλαδή, επίπεδα που θα μπορούσαν να ειτιτευχθούν, χωρίς κατ’ ανάγκη να υποχωρήσει ο ΓΔ στα πιθανά χαμηλά όρια που αναφέρουμε.

Η εμπειρία των προηγούμενων μηνών, αποδεικνύει ότι, οι “ελαφρές” αγορές σε συγκεκριμένα επίπεδα τιμών, είναι αρκετά ασφαλείς και, τουλάχιστον, δε θα μπορούσαν να προκαλέσουν “δυσβάσταχτες” ζημιές.

Σημειώνουμε ότι, σήμερα προσθέσαμε στον πίνακα και τη μετοχή της ΔΕΗ, στην οποία, θα θέταμε μία “τιμή επέμβασης” περί τα 6.00 έως 6,10 ευρώ.

Δείτε παρακάτω την αναπροσαρμογή των “τιμών επέμβασης”: εδώ.




 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text