Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά από διήμερη ισχυρή διόρθωση -2,30% λίγο κάτω από τις 900 μονάδες, ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Παρ, 18/11/2022) να ανακτήσει όσο μπορεί από αυτές τις ζημιές

Μετά από διήμερη ισχυρή διόρθωση -2,30% λίγο κάτω από τις 900 μονάδες, ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Παρ, 18/11/2022) να ανακτήσει όσο μπορεί από αυτές τις ζημιές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μάλλον ικανοποιητική θεωρούμε την μέχρις στιγμή 4.15 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά από μόλις δυο ημερών διόρθωση ξεκινά σήμερα ανοδική αντίδραση με μέτρια άνοδο +0,80% (στις 890 μονάδες) και μικρό τζίρο (50 εκατ) ενώ μερικά  ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πετυχαίνουν σήμερα νέα φθινοπωρινά υψηλά.

Ο ΓΔ μέχρις στιγμής έχει ανακτήσει μόνον το ¼ της αναφερθείσας διόρθωσης και για να επανέλθει πλήρως η αισιοδοξία μας θα πρέπει να ανακτήσει (retracement) ΄άνω του 50% της διόρθωσης με κλείσιμο πάνω από τις 894 μονάδες (+1,20% από το χθεσινό κλείσιμο, που δεν το βλέπουμε αυτή τη στιγμή).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Θα προχωρούσε σε αγορές ΕΛΧΑ αν ο ΓΔ έκλεινε με μεγάλη άνοδο άνω του +1,50%.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών ενώ 2 μετοχές, οι ΕΛΧΑ και ΜΠΕΛΑ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΜΠΡΙΚ, που χάνει λίγο περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : αναμφίβολα είναι η ΕΛΧΑ που κερδίζει +5,50% με μεγάλον όγκο 225 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής δίδοντας σήματα αγορών.

Μόνον η αναφερθείσα ΕΛΧΑ δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – στροφέα ενώ καμία δεν δίνει αντίστροφο σήμα πωλήσεων.

Alerts : Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΜΠΕΛΑ με στροφέα τα 15,4 ευρώ, ΒΙΟΣΣΚ 1,71, ΜΟΤΟ 2,30, ΜΙΓ 0,0315 και ΕΛΠΕ με στροφέα τα 7 ευρώ.

Νέα υψηλά εποχής πετυχαίνουν σήμερα μόνον οι αδελφές ΕΛΧΑ και ΣΕΝΕΡ ενώ καμία δεν σημειώνει αντίστροφα νέα χαμηλά

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text