Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παραμένει και σήμερα (Δευτ, 21/11/22) λίγο κάτω από το υψηλό εποχής των 900 μονάδων

Ο ΓΔ παραμένει και σήμερα (Δευτ, 21/11/22) λίγο κάτω από το υψηλό εποχής των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους αγορασμένους θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ, αντί να διορθώσει την ισχυρή +15% ανοδική αντίδραση του τέλους Σεπτεμβρίου – αρχών Νοεμβρίου, παραμένει και σήμερα λίγο κάτω των 900 μονάδων κατασκευάζοντας για 8η μέρα μια βάση που θα μπορούσε να χρησιμεύσει σαν εφαλτήριο για ένα ανοδικό κύμα προς τις 1000 μονάδες.

Η σημερινή συνεδρίαση είναι τυπική αναμονής ή ανάπαυλας με μεταβολή στον ΓΔ -0,20% (στις 888 μονάδες, στις 4.15 μμ) με πολύ μικρό τζίρο (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ παρόμοια εικόνα, ανάπαυλα μετά από ισχυρό ράλι, εμφανίζουν και οι ευρωπαϊκοί δείκτες.

Προς το παρόν αναμένουμε και εμείς έως ότου σχηματισθεί στο γράφημα του ΓΔ ένα οριζόντιο κανάλι συνωστισμού του οποίου η διάσπαση θα σημάνει ενίσχυση ή ελάττωση της μετοχικής μας έκθεσης προς την κατεύθυνση της διάσπασης.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των 60 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη μεταβολή τιμής πέραν του ±3%, επιβεβαιώνοντας το ότι η συνεδρίαση είναι αναμονής.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με το μεσοπρόθεσμο σύστημα του κανόνα 12 εβδομάδων («αγορά στον νέο υψηλό τριμήνου, πώληση αγορασθέντων στο νέο χαμηλό τριμήνου»}.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΤΕΝΕΡΓΑ με αγκίστρι τα 19,25 ευρώ, ΜΠΕΛΑ με στροφέα τα 15,4 ευρώ , ΕΛΠΕ 7, ΜΥΤΙΛ 17,1, ΒΙΟ με αγκίστρι τα 3,92 και ΟΛΠ με αγκίστρι τα 15,6 ευρώ.

Νέα υψηλά εποχής πετυχαίνει σήμερα μόνον  η ΣΕΝΕΡ ενώ καμία δεν σημειώνει αντίστροφα νέα χαμηλά. Η απουσία νέων υψηλών και νέων χαμηλών επιβεβαιώνει ότι είμαστε σήμερα σε μέρα ανάπαυλας – αναμονής.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text