Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η φάση στην οποία βρίσκεται σήμερα η αγορά μας

Η φάση στην οποία βρίσκεται σήμερα η αγορά μας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η αγορά κινείται θετικά, όλο αυτό το διάστημα, παρά την αδυναμία της να σταθεί πάνω από τις 900 μονάδες και παρά το χαμηλό όγκο συναλλαγών. Για όσους ζήσαμε την αγορά, όλη την προηγούμενη δεκαετία, αυτό το “θετικά” είναι φανερό.

Σε πολλούς συνδρομητές -ή και γενικότερα, επενδυτές- που με ρωτούν, για το εάν θα έκαναν καλά να μπουν στην αγορά ή να αυξήσουν τις θέσεις τους, το εκφράζω άφοβα. Ίσως αποδειχθεί κάπως καλύτερο να περιμένουν να ολοκληρωθεί η πληθωριστική (ή υφεσιακή) περιπέτεια στο εξωτερικό, ή και να εξαλειφθούν τα ρίσκα της ελληνικής αγοράς, αλλά ακόμη και αν κάποιος είναι τοποθετημένος σήμερα, δεν θα έχει πολλά να φοβηθεί. Αρκεί βέβαια, μέσα στις επιλογές του, να είναι και τράπεζες.

Νομίζω ότι, έχουμε πλέον τραβήξει μία γραμμή σε σχέση με το κακό παρελθόν αυτού του χώρου.

 

Αυτή είναι η γενική άποψή μας, η οποία καλλιεργείται από καιρό.

Εν τούτοις, εμείς είμαστε  υποχρεωμένοι να εξετάζουμε την παρούσα κατάσταση και το πώς αυτή διαμορφώνεται, μέσα από τις επιδράσεις που έχει η αγορά από τη διεθνή σκηνή και από τους κινδύνους που μπορεί να εμφανιστούν στο εσωτερικό. Στη βάση αυτής της πολιτικής θα κινηθεί και το χαρτοφυλάκιό μας, επειδή έτσι έχουμε δεσμευθεί να κάνουμε.

 

Στο εξωτερικό, η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη και η περιπλοκή αυτή θα κρατήσει αρκετούς ακόμη μήνες.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι, οι τιμές των μετοχών -κυρίως στις ΗΠΑ- σε σχέση με τη διαμόρφωση των οικονομικών συνθηκών, είναι ακόμη ακριβές και αναμένουμε περαιτέρω διόρθωσή τους. Εκτιμούμε ότι το πρόβλημα στις τιμές των μετοχών του εξωτερικού και των διεθνών δεικτών, θα εκδηλωθεί κυρίως κατά το μήνα Φεβρουάριο, όταν θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου, αλλά και θα δημοσιεύονται οι προβλέψεις των ιδίων των εταιριών για το α’ εξάμηνο του 2022.

 

Ελπίζουμε ότι, η ελληνική αγορά θα αντέξει εκείνη την περίοδο.

Προς το παρόν, ο Γενικός Δείκτης, έκανε σήμερα την 6η απόπειρα του έτους για την ανοδική διάσπαση του επιπέδου των 900 μονάδων. Θεωρούμε πολύ πιθανό ότι, μία από τις επόμενες μέρες, ο δείκτης θα βρεθεί και πάλι κάτω από το επίπεδο αυτό και ότι θα επιχειρήσει μερικές ακόμη φορές τη διάσπαση του, πριν το ξεπεράσει πλέον οριστικά.

 

Αύριο θα δημοσιεύσουμε μία σειρά άρθρων για τα 9μηνα των επιχειρήσεων και μία σειρά ανανεωμένων προβλέψεων για το σύνολο του έτους, για όλες τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να μπούμε πλέον στην τελική ευθεία για την αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων, που θα αρχίσουν να εμφανίζονται σε δύο περίπου μήνες από σήμερα.

Καθώς δε, ετοιμάζουμε -στα πλαίσια του τεύχους του Δεκεμβρίου- ένα “μίνι αφιέρωμα- προβλέψεων για το νέο έτος, μπορούμε από τώρα να εκφράσουμε ότι, το 2023, θα είναι ένα έτος, πολύ διαφορετικό από το 2022 και, -σε κάθε περίπτωση- πολύ καλύτερο.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text