Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ο όµιλος Mytilineos ετοιµάζεται για δύο σηµαντικές εξελίξεις µέσα στο νέο οικονοµικό έτος

Ο όµιλος Mytilineos ετοιµάζεται για δύο σηµαντικές εξελίξεις µέσα στο νέο οικονοµικό έτος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο όµιλος Mytilineos ετοιµάζεται για δύο σηµαντικές εξελίξεις µέσα στο νέο οικονοµικό έτος

Με το ανεκτέλεστο συµβάσεων να ξεπερνά ήδη το 1,5 δισ. ευρώ, ο όµιλος Mytilineos ετοιµάζεται για δύο σηµαντικές εξελίξεις µέσα στο νέο οικονοµικό έτος. Φαίνεται να έχει αποφασισθεί από τον κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο, λίγα χρόνια µετά την απορρόφηση της ΜΕΤΚΑ από τη µητρική εταιρεία, να αποσχίσει την κατασκευαστική δραστηριότητα και να τη µεταφέρει σε µια ξεχωριστή θυγατρική. Έτσι, θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα για τους τοµείς όπου κινείται ο όµιλος. Ταυτόχρονα ο κ. Μυτιληναίος έχει καταλήξει να οδηγήσει τη µετοχή σε παράλληλη διαπραγµάτευση σε µεγάλο χρηµατιστήριο της ∆υτικής Ευρώπης.

Κέρδη και κοινωνικό µέρισµα

Είναι αρκετές οι εταιρείες µε υψηλά κέρδη χρήσης ή µε µεγάλα κέρδη που αποκοµίζουν οι µέτοχοι µέσω πώλησης των συµµετοχών τους. Ωστόσο, λίγες έως ελάχιστες αποφασίζουν να δώσουν πίσω κάποια από την υπεραξία τους στους εργαζόµενους ως κοινωνικό µέρισµα. Μία εξ αυτών είναι η Σκλαβενίτης, που -όπως είναι γνωστό- διαθέτει ισχυρό κοινωνικό «πρόσωπο», αναδύοντας θετική αύρα προς τους εργαζοµένους, οι οποίοι από την 1η Νοεµβρίου θα απολαύσουν αυξήσεις µέχρι 5,5%, καθώς και άλλες παροχές µε εισοδηµατικά κριτήρια.

Το… στοιχειωµένο 2019

Άπιαστες αποδεικνύονται οι επιδόσεις του 2019 στον τοµέα του τουρισµού. Ο στόχος του υπουργείου Τουρισµού να σηµειώσουν φέτος ρεκόρ, τόσο οι εισπράξεις όσο και οι επισκέψεις ξένων τουριστών δεν επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Στο εννεάµηνο Ιανουαρίου – Σεπτεµβρίου οι ξένοι τουρίστες ήταν 23,7 εκατ. φέτος, έναντι 26,9 εκατ. το 2019, δηλαδή 3,2 εκατοµµύρια λιγότεροι. Οι εισπράξεις υστερούν λιγότερο, κατά 500 εκατoµµύρια ευρώ, σε σύγκριση µε το προ πανδηµίας έτος. Αναλογικά µε τις αφίξεις, φέτος έχουµε αυξηµένη δαπάνη των ξένων τουριστών, η οποία όµως αντανακλά τον υψηλό πληθωρισµό και την άνοδο των τιµών.

Μια παύση για την ενέργεια

H ενεργειακή κρίση δεν αποτελεί απλή υπόθεση. Κάποιες µεγάλες αλυσίδες κλείνουν τα φώτα το βράδυ. Μέτρα λοιπόν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στο δίκτυο καταστηµάτων της ανακοίνωσε η Coffee Island και όπως δήλωσε ο κ. Νίκος Πολίτης, Senior Construction Manager και Lead του στρατηγικού στόχου Ενεργειακή Απόδοση και Κατανάλωση Ηλεκτρικής Ενέργειας της Coffee Island, µε αυτόν τον τρόπο δίνεται µήνυµα προς την επιχειρηματική κοινότητα.

Βεβαίως, το κλείσιμο των φώτων σε γειτονιές µε πρόβληµα παραβατικότητας µάλλον θα ενισχύσει το πρόβληµα αυτό, σημειώνουν οι δήμαρχοι. Είναι δύσκολες αποφάσεις, πιθανόν όµως επιβεβληµένες σε δύσκολους καιρούς.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text