Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Η συγχώνευση με την Austriacard, οι διεθνείς αγορές και τα διεθνή κεφάλαια

Η συγχώνευση με την Austriacard, οι διεθνείς αγορές και τα διεθνή κεφάλαια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η συγχώνευση με την Austriacard, οι διεθνείς αγορές και τα διεθνή κεφάλαια

Τη στρατηγική της συγχώνευσης με την μητρική Austriacard, αλλά και τις προοπτικές που φέρνει για τον όμιλο αυτή η κίνηση εξηγεί στο Liberal ο Μανώλης Κόντος, Managing Director της INFORM, τονίζοντας την έμφαση στην διεθνοποίηση του ομίλου με την Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη να μπαίνουν στο στόχαστρο, αλλά και την προσβασιμότητα που αυτή δίνει στη διεθνή χρηματοδότηση.

Συνέντευξη στην Αντιόπη Σχοινά

Η Inform γυρίζει σελίδα και συγχωνεύεται με τη μητρική Austriacard για τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου σε αξία και μέγεθος ομίλου που θα είναι εισηγμένος στο Αυστριακό και το Ελληνικό Χρηματιστήριο. Ποιος είναι ο απώτερος στόχος πίσω από αυτή την κίνηση;

Είναι μια στρατηγικής σημασίας κίνηση που τη μελετάμε εδώ και καιρό και θεωρούμε ότι έχουμε φτάσει στην κατάλληλη χρονική στιγμή και διαθέτουμε το οικονομικό μέγεθος και γεωγραφική παρουσία που μας επιτρέπει να έχουμε μια ενιαία εκπροσώπηση. Ο όμιλος έχει υπό τη σκέπη του 9 εταιρείες, οι οποίες, κάθε μια μέσα από τη δραστηριότητά της, συμπληρώνουν το portfolio του οργανισμού, όμως ταυτόχρονα διέπονται από το ίδιο όραμα και τις ίδιες αξίες.

Η Austriacard Holdings, ένας από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ευρώπη θα συγχωνευτεί με την κατά 70,79% θυγατρική της Inform Lykos Συμμετοχών και θα υποβάλει αίτηση εισαγωγής στα Χρηματιστήρια της Βιέννης και της Αθήνας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι γίνεται ένα reverse merger, με τη μη εισηγμένη μητρική εταιρεία (Austriacard) να συγχωνεύεται διασυνοριακά με την εισηγμένη θυγατρική (Inform Lykos) και να δημιουργείται ένας σημαντικά μεγαλύτερος σε αξία όμιλος του οποίου οι μετοχές θα διαπραγματεύονται παράλληλα στα δύο χρηματιστήρια.

Δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο σχήμα το οποίο διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία, χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια και επενδύει συστηματικά στις νέες τεχνολογίες.

Aναμένουμε ότι αυτή η συνένωση δυνάμεων θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου Information Management στον οποίο δραστηριοποιείται σήμερα η Inform Lykos, θα μας επιτρέψει καλύτερη πρόσβαση σε διεθνή χρηματοδότηση, ενώ θα ενδυναμώσει την παρουσία μας στις αγορές του εξωτερικού.

Σε τι φάση βρίσκεται η όλη διαδικασία και πώς επηρεάζονται οι μέτοχοι;

Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις Αρμόδιες Ελεγκτικές Αρχές. Εφόσον δοθεί το πράσινο φως, η διαδικασία για την εισαγωγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου 2023.

Όσον αφορά τους υφιστάμενους μετόχους της Inform Lykos θα αποκτήσουν μετοχές μιας πολύ μεγαλύτερης εταιρείας, ενώ οι μέτοχοι της Austriacard θα ενοποιούν πλέον ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο χωρίς μειοψηφίες.

Τι σημαίνει για την εταιρεία μετασχηματισμός;

Για εμάς μετασχηματισμός σημαίνει μετάβαση στη νέα εποχή με ένα σχήμα πιο ευέλικτο, ικανό να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες που διαμορφώνουν απρόσμενοι εξωγενείς παράγοντες και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών και των συνεργατών του, παρουσιάζοντας καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα στην παγκόσμια αγορά. Ο Όμιλος με την μακρά επιτυχημένη παρουσία και εμπειρία 125 ετών έχει αποδείξει ότι μπορεί να εξελίσσεται και να μετασχηματίζεται με επιτυχία. Για μας αυτός ο επικείμενος μετασχηματισμός θα σημάνει την διαμόρφωση ενός νέου ευέλικτου σχήματος, με την δυνατότητα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πελατών μας σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές που δραστηριοποιούμαστε με το σύνολο των τεχνολογικών λύσεων και προϊόντων που έχουμε στο χαρτοφυλάκιο μας.

Στην αγορά είστε γνωστοί ως ένας όμιλος εταιρειών που εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών και προϊόντων Διαχείρισης Πληροφοριών και επεξεργασίας σε έντυπα και ψηφιακά έγγραφα. Πώς από το μελάνι και το χαρτί περνάτε στην ψηφιακή εποχή;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι επιχειρήσεις είναι ζωντανοί οργανισμοί. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν συμβαδίσουν με τις εξελίξεις των αναγκών της αγοράς , όσο και αν έχουν αποδείξει την αξία τους στο παρελθόν, η αγορά θα τις εκτοπίσει και ο ανταγωνισμός θα τις προσπεράσει. Η εξέλιξη μας και η ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών έχει έρθει συνδυάζοντας την τεχνογνωσία που αποκτούμε από στοχευμένες κινήσεις εξαγορών στον χώρο της τεχνολογίας και προσέλκυσης εξειδικευμένων και έμπειρων στελεχών που έχουν περάσει από θέσεις ευθύνης σε διάφορα τμήματα και industries. Θα συνεχίσουμε να κινούμαστε στην κατεύθυνση ανάπτυξης νέων λύσεων τεχνολογίας και μετάβασης από την έγχαρτη επικοινωνία στην ψηφιακή εποχή.

Σημαντικά έργα στο εξωτερικό φέρουν την υπογραφή της Inform, η οποία αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει κερδίσει αρκετούς διαγωνισμούς εκτοπίζοντας εγχώριες – τοπικές εταιρείες που συμμετείχαν διεκδικώντας αντίστοιχα την αναδοχή τους. Που αποδίδετε αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης;

Θα έλεγα ότι αυτό δεν είναι κάτι που προκύπτει τυχαία, αλλά κάτι για το οποίο έχουμε κοπιάσει και αποδεικνύουμε καθημερινά την αξία μας. Ως όμιλος επιλέξουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε επιχειρηματικές ανάγκες και λύσεις όπου γνωρίζουμε πολύ καλά το αντικείμενο.

Όταν αυτός που έχεις απέναντι σου, βλέπει την εξειδίκευση που διαθέτεις, έχει αξιολογήσει με αυστηρά κριτήρια την προσφορά σου, και παράλληλα έχεις καταθέσει μια άρτια τεχνική και ανταγωνιστική πρόταση, έχεις αυξημένες πιθανότητες να επιλεχθείς ως ο συνεργάτης που θα υλοποιήσει το εκάστοτε έργο.

Είμαστε περήφανοι που ξεκινήσαμε από την Ελλάδα, ωστόσο, ο επιχειρηματίας, κ. Νίκος Λύκος, είχε την ωριμότητα να αντιληφθεί από πολύ νωρίς ότι αν θέλει ο όμιλος να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί, δεν μπορεί να έχει εξάρτηση μόνο από την ελληνική αγορά, εξού και αυτή η εξωστρέφεια που αποτελεί βασικό συστατικό στο DNA της Inform.

Υπάρχουν σχέδια επέκτασης σε νέες αγορές;

Η εξωστρέφεια ήταν και παραμένει ψηλά στα στρατηγικά μας πλάνα και η προσοχή μας στρέφεται, όχι μόνο στις παραδοσιακές αγορές αλλά και στις αναδυόμενες. Οπότε σίγουρα η διεθνής επέκταση του Ομίλου είναι κάτι που έχουμε πάντα στο μυαλό μας. Αν υπάρχει η ανάγκη για φυσική παρουσία, δεν θα διστάσουμε, ωστόσο το πώς θα κινηθούμε και ποια στρατηγική θα ακολουθήσουμε θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία που θα έχουμε στα χέρια μας τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι προτεραιότητά μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη μας στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης καθώς και της Αμερικής.

 

Μανώλης Κόντος

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text