Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 247 | CENERGY HOLDINGS: Εξασφαλισμένα έργα μέχρι το 2024 και για τους δύο τομείς

CENERGY HOLDINGS: Εξασφαλισμένα έργα μέχρι το 2024 και για τους δύο τομείς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
CENERGY HOLDINGS: Εξασφαλισμένα έργα μέχρι το 2024 και για τους δύο τομείς

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CENERGY HOLDINGS

 

Εξασφαλισμένα έργα μέχρι το 2024 και για τους δύο τομείς

 

Κατά τα φαινόμενα, η εταιρία, εδραιώνει τον κύκλο εργασιών της, σε επίπεδα πάνω από το € 1 δισεκατομμύριο. Από την ίδρυση της (2016), η εταιρία ξεπέρασε για πρώτη φορά το € 1 δισ. πωλήσεις στο τέλος του 2021 (€ 1,05 δισ.). Στο 9μηνο του 2022, ο κύκλος εργασιών έφτασε το € 1,04 δισ. παρουσιάζοντας αύξηση 36,4% σε σχέση με το 9μηνο του 2021. Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη, διαμορφώθηκαν στα € 44,1 εκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 44,3% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2021. Το καθαρό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 4,2% (το υψηλότερο από την ίδρυση της εταιρίας).

 

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο και στους δύο βασικούς τομείς της εταιρίας, υπολογίζεται σε € 1,75 δισ. και αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο ενώ αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω μέχρι το τέλος του 2022. Όπως ανέφερε η διοίκηση κατά την ενημέρωση των αναλυτών, το ανεκτέλεστο, ανά κλάδο, χωρίζεται σε € 1 δισ. για τον τομέα των καλωδίων και τα υπόλοιπα € 750 εκατομμύρια αφορούν στον τομέα των σωλήνων χάλυβα. Με αυτό το ανεκτέλεστο, η εταιρία έχει εξασφαλισμένες εργασίας και για τους δύο τομείς δραστηριοποίησης μέχρι -περίπου- το 2024.

 

Στον τομέα των καλωδίων (78,2% του κύκλου εργασιών το 2021), οι προοπτικές είναι αρκετά θετικές. Όπως τόνισε η διοίκηση η αγορά της Ευρώπης (περίπου το 40% του κύκλου εργασιών), παρά τις εκτιμήσεις για περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας, δείχνει αξιοσημείωτη αντοχή. Η ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη και η αποδεδειγμένη δυναμική της αγοράς των υπεράκτιων αιολικών πάρκων αναμένεται να τροφοδοτήσουν περαιτέρω το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του τομέα. Στα πλαίσια αυτά, η Ελληνικά Καλώδια απέκτησε βιομηχανική έκταση κοντά στο εργοστάσιο της Θήβας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή χερσαίων καλωδίων χαμηλής τάσης και καλωδίων τηλεπικοινωνιών καθώς και ως αποθήκη πρώτων υλών και ημιτελών προϊόντων. Επίσης, εστιάζει στην επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου υποβρύχιων καλωδίων στην Κόρινθο.

 

Σημειώνεται ότι οι συζητήσεις για τη συνεργασία με την Ørsted, για την κατασκευή εργοστασίου υποβρυχίων inter array καλωδίων στο Maryland των ΗΠΑ, συνεχίζονται.

 

Για τον τομέα των σωλήνων χάλυβα (το 21,8% του κύκλου εργασιών), η διοίκηση πλέον προσβλέπει σε θετικά αποτελέσματα στο τέλος του 2022, καθώς τους τελευταίους μήνες διαμόρφωσε ένα σταθερό ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών που συνδυάζεται με ένα μείγμα έργων με υψηλότερο περιθώριο κέρδους.

 

Σε συνέχεια των θετικών εντυπώσεων που είχαν σχηματιστεί και στην προηγούμενη ενημέρωση αναλυτών (εδώ), η διοίκηση συνεχίζει να προετοιμάζει το επενδυτικό κοινο, για τα πολύ μεγάλα έργα, που πρόκειται να ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες και στους δύο τομείς δραστηριοποίησης.

 

Για το σύνολο του έτους, θα αναθεωρήσουμε την πρόβλεψη μας για τις πωλήσεις, από τα € 1,2 δισ. στα € 1,4 δισεκατομμύρια και για τα καθαρά κέρδη, τα οποία καλύφθηκαν από τα αποτελέσματα του εννεαμήνου, εκτιμούμε ότι θα φτάσουν τα €56 εκατομμύρια, διαμορφώνοντας το καθαρό περιθώριο κέρδους στο 4,0%.

 

Χρηματιστηριακά, η μετοχή σημειώνει απώλειες 0,8% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα (17/11/2022). Την 30/9/2022, η μετοχή βρίσκοταν σε 30 χαρτοφυλάκια Αμοιβαίων Κεφαλαίων, από 23 την 31/12/2021.

Η εταιρία, δεν έχει διανείμει ποτέ μέρισμα.

 

Δείτε το δελτίο τύπου, εδώ και τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

 

Το παρόν άρθρο, είναι τμήμα της ύλης του τεύχους 247 (Δεκέμβριος 2022) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Δείτε τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους 247, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text