Αρχική | Οικονομία | Διεθνείς Δείκτες | ΗΠΑ: Σε χαμηλό τριών μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI, σε χαμηλό 2,5 ετών η μεταποίηση

ΗΠΑ: Σε χαμηλό τριών μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI, σε χαμηλό 2,5 ετών η μεταποίηση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η αποδυνάμωση της ζήτησης και της μεταποιητικής παραγωγής επιβάρυνε περαιτέρω την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η S&P Global.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI που συνδυάζει τις υπηρεσίες και τη μεταποίηση υποχώρησε στις 46,3 μονάδες το Νοέμβριο από 48,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με την αρχική μέτρηση της S&P Global.

Ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες υποχώρησε στις 46,1 μονάδες από 47,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο μεταποιητικός PMI κατρακύλησε σε χαμηλό 30 μηνών, στις 47,6 μονάδες από 50,4 μονάδες τον Οκτώβριο.

Ο δείκτης για την παραγωγή στη μεταποίηση επίσης υποχώρησε σε χαμηλό 30 μηνών, στις 47,2 μονάδες από 50,7 μονάδες τον Οκτώβριο. Μετρήσεις κάτω από το 50 δείχνουν συρρίκνωση της δραστηριότητας.

"Οι επιχειρηματικές συνθήκες στις ΗΠΑ επιδεινώθηκαν το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα της έρευνας των δεικτών PMI, με την παραγωγή και τη ζήτηση να υποχωρούν με αυξημένους ρυθμούς, κάτι που είναι συμβατό με συρρίκνωση της οικονομίας με ετησιοποιημένο ρυθμό 1%" σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text