Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Ακόμη μία θετική συνεδρίαση - Δεύτερη μέρα με το δείκτη πάνω από τις 900 μονάδες

Ακόμη μία θετική συνεδρίαση - Δεύτερη μέρα με το δείκτη πάνω από τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αν παρακολουθούσα τις χρηματιστηριακές συνεδριάσεις της χθεσινής και της σημερινής μέρας, μετά από μια μακρά απουσία, σε κάποιο μέρος όπου δεν υπήρχε κάποια ενημέρωση, θα πίστευα ότι επρόκειτο για δύο ικανοποιητικά ανοδικές συνεδριάσεις, κατά τη διάρκεια μιας ανοδικής φάσης. Και θα χαρακτήριζα ως “λοξό”, κάποιον επενδυτή που δε συμμετείχε σ’ αυτή την άνοδο.

 

Όμως, καλώς ή κακώς, δεν πήγα κάποιο ταξίδι τελευεταία -τουλάχιστον σε μέρος χωρίς ενημέρωση- και συνεπώς, εξακολουθώ να βλέπω τις καθημερινές εξελίξεις στην αγορά (αλλά και τις άλλες χρηματιστηριακές αγορές) μέσα από τα όσα συνέβησαν στο περασμένο διάστημα, αλλά και μέσα από το οικονομικό περιβάλλον που έχει σχηματιστεί.

 

Οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις ήταν πολύ ικανοποιητικές. Και επιλεκτικές. Και δείχνουν την κατεύθυνση που θα πάρει η αγορά και αργότερα, όταν τα πράγματα ισορροπήσουν καλύτερα.

Ο τραπεζικός κλάδος, συνεχίζει την πορεία ανόδου του, καθώς “προμοτάρεται” και από πολλά ΜΜΕ, αλλά και κυκλοφορούν διάφορες φήμες (για ζήτηση των μετοχών του ΤΧΣ ή για τη στάση μεγάλων επενδυτών του κλάδου). Πρωτοπόρα στην άνοδο, όπως και χθες, ήταν η ΑΛΦΑ. Διαβάστε άρθρο για τον κλάδο, στο τμήμα των προδημοσιεύσεων (εδώ).

 

Η ΕΧΑΕ, δεν ικανοποίησε με τα αποτελέσματά της, κάτι φυσιολογικό, αφού η αξία των συναλλαγών υποχωρεί και διατηρείται στα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων. Διαβάστε για τα αποτελέσματά της, εδώ.

 

Η ΑΡΑΙΓ, παρά την πολύ καλή πορεία των μεγεθών της, παραμένει κάτω από τα 5 ευρώ, προφανώς επηρεαζόμενη από το ζήτημα των δικαιωμάτων που κατέχει το δημόσιο, κάτι που θα εξακολουθήσει για αρκετό καιρό ακόμη.

 

Η ΕΕΕ κινείται πολύ θετικά και νομίζουμε ότι θα συνεχίσει να το πράττει, αφού διαχειρίστηκε πολύ καλά (γι’ αυτήν) το ζήτημα της Ρωσίας. Ελαχιστοποίησε τη ζημιά που θα μπορούσε να πάθει.

 

Η ΚΡΙ ανακάμπτει, αφού, όπως είχαμε αναφέρει ήδη από το α’ εξάμηνο, βελτιώνονται τα περιθώρια κέρδους της και η κερδοφορία θα ανακάμψει, χωρίς βέβαια να φτάνει στα παλαιότερα επίπεδα.

 

Η ΔΕΗ υποχώρησε λόγω αποτελεσμάτων. Όμως, καθώς αυτοί που τη διοικούν, δείχνουν να ασχολούνται με τη μετοχή περισσότερο απ’ ότι ασχολούνται με την εταιρία, θα υπάρξει ζήτηση για τη μετοχή και τα αποτελέσματα θα ωραιοποιηθούν - άλλωστε έρχονται εκλογές και η εταιρία πρέπει να φαίνεται ότι “έφτιαξε” και έχει παύσει να είναι ζημιογόνα.

 

Η βελτίωση των συνθηκών της αγοράς, δίνει μια “ανάσα” στη ΜΥΤΙΛ και τη ΜΠΕΛΑ, αφού τους επιτρέπει να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα.

 

Γενικά, αρχίζουν να “τρέχουν” πράγματα στην αγορά, όμως, η αξία των συναλλαγών είναι ακόμη χαμηλή (€ 66,7 εκατομμύρια) και τα spread μεταξύ bid και ask συχνά είναι μεγάλα (ιδίως στην αρχή των συνεδριάσεων) και έτσι δημιουργούνται διακυμάνσεις που δεν θα έπρεπε.

 

Παρακολουθούμε την αγορά που ανεβαίνει, ενώ, αναγκαστικά, παραμένουμε εκτός αγοράς, αφού η επιλογή του “εξομαλυντή 3 ημερών” ως “σηματοδότριας παραλλαγής” για την είσοδό μας, μας διατηρεί ακόμη έξω. Ίσως να είναι και για καλό. Θα το δούμε. Εκτιμούμε ότι, παρά τη θετικότητά της, η αγορά δεν είναι ακόμη έτοιμη να κάνει κάποιο “άλμα”.

 

Σήμερα ανέβηκαν πολλές προδημοσιεύσεις. Θα συνεχίσουμε αύριο.

 

Καλό σας βράδυ.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text