Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πλησιάζει η ανακοίνωση της συµφωνίας πώλησης της Τέρνα Ενεργειακή

Πλησιάζει η ανακοίνωση της συµφωνίας πώλησης της Τέρνα Ενεργειακή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πλησιάζει η ανακοίνωση της συµφωνίας πώλησης της Τέρνα Ενεργειακή

Κοντά στην υπογραφή

Η ανακοίνωση της συµφωνίας πώλησης της Τέρνα Ενεργειακή, όπως όλα δείχνουν, πλησιάζει. ΓΕΚ Τέρνα και First Sentier, έπειτα και από την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας του due diligence (δέουσα επιµέλεια), βρίσκονται κοντά στο να υπογράψουν µια µεγάλου οικονοµικού ενδιαφέροντος συµφωνία, η οποία αναµένεται µε εξαιρετικό ενδιαφέρον από την αγορά. Όσο για τη µετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, συνεχίζει την… ανηφόρα, µε την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να έχει φθάσει τα 2,3 δισ. ευρώ.

Εθνική εξωστρέφεια

Η εξωστρέφεια των τραπεζών αποτελεί έναν από τους σηµαντικούς πυλώνες άσκησης πολιτικής, όπως αναφέρουν τα περισσότερα πιστωτικά ιδρύµατα. Επιτέλους οι τράπεζες µπορούν να δικαιολογήσουν το γεγονός µιας επέκτασης ή και διεύρυνσης εργασιών εκτός συνόρων, µιας και παρουσιάζουν κέρδη και θα µπορέσουν να δώσουν και µερίσµατα. Αυτό, λοιπόν, κατεγράφη και στο πρόσφατο ταξίδι του κυρίου Παύλου Μυλωνά, CEO της Εθνικής Τράπεζας, στη Βόρεια Μακεδονία, όπου η θυγατρική Stopanska θα στεγαστεί σε ένα νέο κτήριο. Σηµειολογικά τούτο σηµαίνει «Εθνική» ανάπτυξη σε µια ευαίσθητη περιοχή.

∆ιαδραστικός ο ΟΑΣΑ

Σε πιλοτική λειτουργία τέθηκε ο «ψηφιακός βοηθός» (chatbot) στην επίσηµη ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr). Πρόκειται για ένα πρόγραµµα τεχνητής νοηµοσύνης, που αλληλοεπιδρά µε τους χρήστες / επιβάτες, παρέχοντας χρηστικές πληροφορίες / απαντήσεις. Το νέο αυτό εργαλείο επικοινωνίας µε τους επιβάτες βασίζεται σε αλγόριθµους µηχανικής εκµάθησης (machine learning) και επεξεργασίας γραπτής φυσικής γλώσσας (natural language processing). O «ψηφιακός βοηθός» απαντά σε ερωτήσεις σχετικά µε τις τιµές των εισιτηρίων, την τηλεµατική, το µειωµένο κόµιστρο, την αναζήτηση διαδροµής κ.ά. Κατά την πρώτη εβδοµάδα πιλοτικής λειτουργίας, εστάλησαν 8.000 µηνύµατα και υποβλήθηκαν 1.800 ερωτήµατα.

Μοχλεύεται η ασφαλιστική αγορά

Έναν βηµατισµό ανανέωσης επιχειρεί να βρει και η ασφαλιστική αγορά κι έτσι η τράπουλα σε επίπεδο στελεχών ανακατανέµεται. Αποχωρεί, λοιπόν, από το τιµόνι της Εθνικής Ασφαλιστικής ο κ. Σταύρος Κωνσταντάς (φωτογραφία) και τη θέση του παίρνει ο Ρ. Γκάουτσι, ενώ ο κ. Κωνσταντάς αναλαµβάνει ρόλο εποπτικό. ∆ύο ακόµη αποχωρήσεις λαµβάνουν χώρα, αυτή της Φ. Μιχάλη από την Alliaz Ελλάδος και της Μ. Πολιτοπούλου από την NN. Tην κ. Μιχάλη θα αντικαταστήσει µετά τη συγχώνευση (σ.σ.: µε την Ευρωπαϊκή Πίστη) ο κ. Χ. Γεωργακόπουλος. Ούτε λίγο ούτε πολύ οι µεγάλες αυτές αλλαγές -αν και σε όλες τις περιπτώσεις δεν συνιστούν ανανέωση µε τη στενή του όρου έννοια- καταγράφουν την τάση τοµών στην ασφαλιστική αγορά.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text