Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Lamda Development: Ξεκίνησε η προεργασία για το Mall στον Αγιο Κοσμά

Lamda Development: Ξεκίνησε η προεργασία για το Mall στον Αγιο Κοσμά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Lamda Development: Ξεκίνησε η προεργασία για το Mall στον Αγιο Κοσμά

Στην αγορά για 99 χρόνια των δικαιωμάτων επιφανείας γεωτεμαχίου, εμβαδού 131.240,01 τ.μ. στο Ελληνικό, προχωρά η Lamda Riviera από την Ελληνικό ΑΕ, με σκοπό την ανάπτυξη εμπορικού κέντρου ( Riviera Galleria), μικτής δομημένης επιφάνειας 21.930 τ.μ.

Η αξία των δικαιωμάτων χρήσης επιφανείας εκτιμήθηκε από την Gushman&Wakefield Proprius σε 45,5 εκατ. ευρώ. Το δικαίωμα επιφανείας έχει ημερομηνία έναρξης την 03/06/2021 και διάρκεια 99 έτη, ενώ κυριότητα της έκτασης έχει το Ελληνικό Δημόσιο.

Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της ευρύτερης έκτασης της ανάπλασης, καταλαμβάνοντας ουσιαστικά το ανατολικό τμήμα του χώρου της μαρίνας. Με την ολοκλήρωση την ανάπλασης, το ακίνητο θα βρίσκεται δίπλα στη θαλάσσια ζώνη της μαρίνας, στον Riviera Tower, σε πολυτελές ξενοδοχείο (Marina Hotel), το συγκρότημα του καζίνο με το εκεί ξενοδοχείο. Το γεωτεμάχιο θα προκύψει από την κατάτμηση της «Ζώνης Ανάπτυξης ΠΜ-Α1» συνολικού εμβαδού 334.854,75 τ.μ..

Η Lamda Riviera, που αγοράζει από την Ελληνικό ΑΕ τα δικαιώματα χρήσης επιφάνειας για 99 χρόνια, αποτελεί κατά 100% θυγατρική της Lamda Ellinikon Malls και «εγγονή» εταιρεία της εισηγμένης Lamda Development. Πρόσφατα, το μετοχικό της κεφάλαιο αυξήθηκε κατά 12,8 εκατ. ευρώ και ανέρχεται σε 68,55 εκατ. ευρώ.

Η χρηματοδότηση της ανάπτυξης και λειτουργίας συγκροτήματος εμπορικών καταστημάτων στο χερσαίο χώρο της μαρίνας Αγ. Κοσμά (Riviera Galleria), έχει συμφωνηθεί με τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς.

Ειδικότερα, προβλέπεται να εκδοθεί ομολογιακό δάνειο ύψους, έως 102 εκατ. ευρώ με δυνατότητα λήψης πρόσθετου ποσού ως 19 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ. Το ομολογιακό θα καλυφθεί από τις δύο προαναφερθείσες τράπεζες με διάρκεια 5 ετών και δυνατότητα παράτασης για άλλα 6 έτη.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο η Ελληνικό ΑΕ υπέγραψε με την LAMDA VOULIAGMENIS (100% θυγατρική της LAMDA DEVELOPMENT) συμφωνία πώλησης ποσοστού 84% οικοπέδου επιφανείας περίπου 122 χιλ. τ.μ., με τίμημα 147,5 εκατ. ευρώ.

Στο εν λόγω οικόπεδο θα κατασκευαστεί εμπορικό κέντρο, μικτής δομημένης επιφάνειας 125.500 τ.μ. καθώς και γραφειακοί χώροι, συνολικής δομημένης επιφάνειας 27.484 τ.μ. Η διοίκηση της Lamda εκτίμησε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη ότι η οικοδομική άδεια για το Vouliagmenis Mall θα εκδοθεί γύρω στον Ιούνιο.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text