Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Τι σχεδιάζουν Τen Brinke και Fourlis στην Κρήτη

Τι σχεδιάζουν Τen Brinke και Fourlis στην Κρήτη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι σχεδιάζουν Τen Brinke και Fourlis στην Κρήτη

Στη δημιουργία ενός νέου εμπορικού κέντρου, στο οποίο θα στεγαστεί κατάστημα ΙΚΕΑ προχωρούν η Τen Brinke και η Fourlis Trade Estates στην Κρήτη.

Φορέας της νέας επένδυσης είναι η ΜΑΝΤΕΝΚΟ ΑΕ (συμμετέχουν με 50% η Ten Brinke και 50% η Fourlis Trade Estates) και αφορά στην ανάπτυξη νέας υπεραγοράς στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο της Κρήτης κοντά στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης, σε έκταση 40 στρεμμάτων.

Το εμπορικό συγκρότημα που θα κατασκευαστεί θα χωρίζεται σε τρία ισόγεια καταστήματα με πρόσοψη προς τον Νότο και την Εθνική οδό και με αυτόνομα υπόγεια. Το κτήριο έχει συνολική επιφάνεια κάλυψης 7.885,61 m2 και συνολική επιφάνεια δόμησης 7.885,61m2.

Στο μεγαλύτερο κατάστημα, στην δυτική πλευρά του συγκροτήματος, θα εγκατασταθεί ένα νέο κατάστημα ιδιοκατασκευών ΙΚΕΑ, με ισόγειο χώρο πώλησης και υπόγεια αποθήκη και βοηθητικούς χώρους μοιρασμένους στο ισόγειο και στο υπόγειο, ενώ τα άλλα δύο καταστήματα θα είναι μικρότερα και θα έχουν χώρο πώλησης στο ισόγειο και στο υπόγειο, με αποθήκες και βοηθητικούς υπόγειους χώρους.

Επίσης, θα δημιουργηθούν 440 θέσεις στάθμευσης (οι 352 είναι απλές θέσεις στάθμευσης από τις οποίες οι 18 είναι θέσεις για ΑμΕΑ και 88 θέσεις ηλεκτροφόρτισης από τις οποίες 4 για ΑμΕΑ).

Η περιοχή στην οποία πρόκειται να αναπτυχθεί το εμπορικό κέντρο, είναι σχετικά υποβαθμισμένη αισθητικά ενώ επιπλέον βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση τον Αερολιμένα Ηρακλείου και την Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού. Η υλοποίηση του έργου εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην πραγματική αναβάθμιση του υφιστάμενου τοπίου. Η θέση εγκατάστασης βρίσκεται εντός μιας ευρύτερης περιοχής, που εντοπίζονται βιομηχανικές εγκαταστάσεις, υπεραγορές, δραστηριότητες του τριτογενούς τομέα κλπ.

Στο οικόπεδο υπήρχαν μέχρι πρόσφατα εγκαταλελειμμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις (πρώην στρατόπεδο) τα οποία κατεδαφίστηκαν από την Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Ηρακλείου.

Η εκτιμώμενη ετήσια επισκεψιμότητα του καταστήματος ΙΚΕΑ εκτιμάται στα 400.000 άτομα το χρόνο, εκ των οποίων το 30%-35% θα επισκέπτεται και το χώρο εστίασης. Στο σύνολό του συγκροτήματος η επισκεψιμότητα διαμορφώνεται στους 450.000 πελάτες το χρόνο. Σύμφωνα με το σχεδιασμό οι απαιτούμενες εργασίες για τη φάση κατασκευής εκτιμώνται περί τους 16 μήνες.

 

Ελένη Μπότα

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text