Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Williams (Fed): Χρειάζεται περαιτέρω δράση, η ανεργία θα αυξηθεί

Williams (Fed): Χρειάζεται περαιτέρω δράση, η ανεργία θα αυξηθεί

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Williams (Fed):  Χρειάζεται περαιτέρω δράση, η ανεργία θα αυξηθεί

O πρόεδρος της New York Federal Reserve, John Williams δήλωσε σήμερα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει ακόμα δουλειά να κάνει για να οδηγήσει τον πληθωρισμό σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ προειδοποίησε ότι ο ίδιος περιμένει να δει μια αξιοσημείωτη αύξηση της ανεργίας ως αποτέλεσμα της νομισματικής σύσφιξης.

"Ο πληθωρισμός είναι πάρα πολύ υψηλός και ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός υπονομεύει την ικανότητα της οικονομίας μας να αξιοποιεί πλήρως το δυναμικό της", ανέφερε ο Williams.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι έχουν υπάρξει σημάδια πώς σημειώνεται πρόοδος στη μείωση του πληθωρισμού, ωστόσο πρόσθεσε ότι χρειάζεται περαιτέρω δράση από την πλευρά της Fed για να οδηγηθεί ο πληθωρισμός στον στόχο του 2%.

"Η περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής αναμένεται να βοηθήσει να αποκατασταθεί η ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και να φέρει τον πληθωρισμό πίσω στο 2% τα επόμενα χρόνια", ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης σε ομιλία του στο Economic Club of New York.

"Η πιο σφικτή νομισματική πολιτική έχει ξεκινήσει να μετριάζει τη ζήτηση και να μειώνει τις πληθωριστικές πιέσεις", ανέφερε. "Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος, αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα επιστρέψουμε σε μια περίοδο σταθερότητας των τιμών για παρατεταμένη περίοδο".

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text