Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αμετάβλητος σήμερα (30-11-22) παραμένει ο ΓΔ στο ψηλά εποχής πάνω από τις 900 μονάδες

Ο ΓΔ αμετάβλητος σήμερα (30-11-22) παραμένει ο ΓΔ στο ψηλά εποχής πάνω από τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική θα λέγαμε ότι ήταν η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (+0,05%, στις 912 μονάδες) παρά του ότι είναι υπεραγορασμένος (+16% μέσα σε δύο μήνες) κατορθώνει και στέκεται για 4 μέρες στα ψηλά φθινοπώρου πάνω από τις 900 μονάδες και όχι πολύ μακριά από το ορόσημο των 1000 μονάδων.

Ο σημερινός τζίρος ήταν τεράστιος (280 εκατ) λόγω των προγραμματισμένων rebalancing των ξένων θεσμικών επενδυτών. Οι δε κύριοι ξένοι δείκτες (με εξαίρεση τον Nasdaq) βρίσκονται επίσης κοντά στα ψηλά εποχής επιβεβαιώνοντας την θέση του ΓΔ.

Γενικά βρισκόμαστε σε μια κάπως αντιφατική κατάσταση όπου η αγορά είναι δυνατή και ταυτόχρονα η άνοδος «το έχει παρακάνει». Η αντίφαση λύεται, ή με μια ήπια διόρθωση (στον ΓΔ έως τις 880 μονάδες) ή με μια οριζόντια κίνηση τιμών για μερικές εβδομάδες.

Στρατηγική για αύριο, Πέμπτη, 1/12/22

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πράξεις.

Μετοχές

Παρά του ότι ο ΓΔ έκλεισε οριακά θετικός, οι πτωτικές μετοχές ήταν σήμερα αρκετά περισσότερες των ανοδικών ενώ μόνον μια μετοχή, η ΚΟΥΕΣ, σημείωσε μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με 3 μετοχές, τις ΑΤΤΙΚΑ, ΦΡΛΚ και ΙΝΛΟΤ που έκλεισαν με μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : δεν μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα κάποια.

Καμία μετοχή δεν έδωσε σήμερα σήματα αγορών με το σύστημα του κανόνα 12 εβδομάδων ενώ με αντίστροφο σήμα πωλήσεων με τον ίδιο κανόνα έδωσε η ΙΝΛΟΤ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΣΑΡ με στροφέα τα 6,55 ευρώ, ΒΕΛΑ 15,4, ΤΙΤΚ 12,6, ΟΤΟΕΛ 11,5, ΕΛΠΕ 7,1 (αγκίστρι), ΑΛΦΑ 1,05 (αγκίστρι).

Νέα υψηλά 4μήνου πέτυχαν σήμερα οι, ΚΟΥΕΣ, ΕΤΕ, ΕΠΣΙΛΟΝ, ΜΥΤΙΛ, ΒΙΟ, ΜΙΓ ενώ νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος σημείωσε η ΙΝΛΟΤ.

Με το σημερινό rebalancing είχαμε σημαντικές αυξήσεις όγκων σε αρκετές μετοχές : Συσσωρεύσεις (με άνοδο τιμής άνω του +1%) στις ΟΠΑΠ, ΕΥΡΩΒ, ΕΠΣΙΛ και διανομές (με πτώση τιμής κάτω του -1%) σε ΤΕΝΕΡΓ, ΑΛΦΑ, ΑΔΜΗΕ, ΠΕΙΡ και ΔΕΗ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text