Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Έστω και με επιφυλάξεις, οι αγορές κινούνται ανοδικά

Έστω και με επιφυλάξεις, οι αγορές κινούνται ανοδικά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στο υψηλότερο σημείο από την 29/4/2022 βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Δείκτης, σε μια συνεδρίαση με αρκετά υψηλή -για τα δεδομένα της περιόδου- αξία συναλλαγών (€ 83,9 εκατομμύρια).

Οι τιμές των μετοχών, αυξάνονται, έστω και προσεκτικά και η αγορά δείχνει ότι ωθείται πλέον σε υψηλότερα επίπεδα, λόγω των κερδών που καταγράφουν οι εισηγμένες εταιρίες.

Από την αγορά όμως, απουσιάζει η δυναμική και η βεβαιότητα ότι μπροστά μας βρίσκεται μια ξεκάθαρα ανοδική περίοδος και ότι, η χώρα κινείται προς άλλα επίπεδα. Παράλληλα, το διεθνές περιβάλλον παραμένει ασταθές, ενώ το φάσμα της ύφεσης, τόσο για την Ευρώπη, όσο και για τις ΗΠΑ, είναι εμφανέστατο. Αυτό, είναι ένα αρνητικά στοιχεία της παρούσας φάσης και δημιουργούν ερωτηματικά ως προς το κατά πόσο η αγορά μπορεί να κινηθεί έντονα ανοδικά, όπως κάποιος θα ανέμενε, ή ακόμη και να διατηρήσει τα κέρδη της.

Από την πλευρά μας, διατηρούμε επιφυλάξεις.

Όμως, καθώς και το τελευταίο “οχυρό” άμυνας απέναντι σε όσα συμβαίνουν, η παραλλαγή “εξομαλυντής 3 ημερών” του απόλυτου συστήματος, είναι έτοιμο να καταπέσει (δείτε άρθρο που δημοσιεύεται στο τεύχος του περιοδικού (εδώ και εδώ), θα προετοιμαστούμε για την είσοδό μας. Σε αυριανό σχόλιο, που θα δημοσιευθεί το πρωί, πριν από το άνοιγμα της αγοράς, θα αναφερθούμε στα σενάρια που προβάλλουν μπροστά μας και στις μετοχές που θα επιλέξουμε.

 

Είναι αργά για να εισέλθουμε στην αγορά; Αν τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στη διεθνή οικονομία και τις διεθνείς αγορές ξεπεραστούν, δεν είναι καθόλου αργά. Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να συνεχίσει έντονα ανοδικά. Αν όμως, τα προβλήματα συνεχιστούν, τότε το διάσημα ταλαιπωρίας μας, θα επιμηκυνθεί.

 

Η χθεσινή άνοδος στις αμερικανικές αγορές μας εξέπληξε, ως προς το μέγεθός της. Όμως, για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε η διάσταση που υπάρχει πλέον μεταξύ ευρωπαϊκών και αμερικανικών δεικτών, αφού οι αγορές της Ευρώπης, δεν ακολούθησαν τον ενθουσιασμό που επέδειξαν οι αμερικανοί επενδυτές, χθες το βράδυ, μετά τα σχόλια του κου J. Powell (προέδρου της FED). Βέβαια και στις ΗΠΑ διατυπώνονται επιφυλάξεις για τα όσα συμβαίνουν.

 

Το τεύχος Νο 247, θα κυκλοφορήσει αύριο. Καλό σας βράδυ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text