Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Τα σενάρια εξέλιξης του Απόλυτου Συστήματος και εισόδου του επενδυτικού χαρτοφυλακίου στην αγορά

Τα σενάρια εξέλιξης του Απόλυτου Συστήματος και εισόδου του επενδυτικού χαρτοφυλακίου στην αγορά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με βάση υποθετικά σενάρια για την εξέλιξη του Γενικού Δείκτη, προκύπτει ότι, ο εξομαλυντής 3 ημερών, θα δώσει σήμα εισόδου, μεταξύ 15 έως 23 Δεκεμβρίου. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι το σήμα θα εμφανιστεί στις 16 Δεκεμβρίου.

Αποτροπή της εμφάνισης του σήματος εισόδου, μπορεί να γίνει μόνον εάν “καταρρεύσει” η αγορά, κάτω από τις 880 μονάδες. Εκτιμούμε ότι, κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει.

 

Εφ’ όσον εισέλθουμε, για να υπάρξει σήμα εξόδου, θα πρέπει: α) ο Γενικός Δείκτης να διασπάσει πτωτικά τον ΚΜΟ-200 και β) Η καμπύλη του ΚΜΟ-200 να πάρει πτωτική κλίση. Εκτιμούμε ότι, κάτι τέτοιο, μπορεί να γίνει εάν ο ΓΔ κινηθεί στην περιοχή των 860-880 μονάδων, για διάστημα τουλάχιστον 12 συνεδριάσεων.

 

Τίποτα από τα παραπάνω, δεν αποκλείεται. Εκτιμούμε όμως ότι, με την τροπή που παίρνει η χρηματιστηριακή αγορά, θα αργήσει να υπάρξει πτωτική διάσπαση του ΚΜΟ-200.

 

Ως πιθανότερο σενάριο βλέπουμε την παλινδρόμηση του ΓΔ σε μια περιοχή 900 έως 970 μονάδων και στη συνέχεια, αργή και “σιωπηρή” (δηλαδή, χωρίς τυμπανοκρουσίες και εξάρσεις) διάσπαση και των 1000 μονάδων.

 

Στη χρηματιστηριακή εξίσωση, κυριαρχούν 3 βασικοί παράγοντες: α) εξέλιξη ΑΕΠ (από αυτό, θα εξαρτηθούν και τα κέρδη των εταιριών), β) αναβάθμιση της αξιολόγησης της χώρας (αυτό εκτιμούμε ότι θα αργήσει να συμβεί) και γ) εκλογές (το Χρηματιστήριο θα επιθυμούσε τη διατήρηση της υπάρχουσας κυβέρνησης).

Η εξίσωση είναι αρκετά περίπλοκη. Όμως, όταν τα παραπάνω κριθούν και ολοκληρωθούν, ο “δρόμος” θα είναι ανοικτός για υψηλότερες κινήσεις των τιμών.

 

Σε περίπτωση εισόδου στην αγορά, θα τοποθετηθούμε οπωσδήποτε σε δύο τραπεζικές μετοχές (πιθανότατα στην ΑΛΦΑ και ατην ΕΤΕ). Για τις άλλες μετοχές, θα δούμε την εξέλιξη των τιμών και θα κρίνουμε. Θα ασχοληθούμε με αυτό, στην ερχόμενη εβδομάδα.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text