Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | 99 μετοχές σημείωσαν αύξηση συντελεστή beta σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα

99 μετοχές σημείωσαν αύξηση συντελεστή beta σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
99 μετοχές σημείωσαν αύξηση συντελεστή beta σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

99 μετοχές σημείωσαν αύξηση συντελεστή beta σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα

 

Ανανεώθηκε σήμερα ο πίνακας με τους συντελεστές beta των μετοχών, με τις τιμές της 5/12/2022, για διάστημα πενταετίας και τριετίας.

 

Από τον πίνακα με τους συντελεστές beta, που υπολογίζονται για διάστημα πενταετίας παρατηρούμε ότι 21 μετοχές, από τις 139 -πλην των μετοχών που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής και των μετοχών ΙΝΛΙΦ, ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ και DIMAND, καθώς δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα τιμές για διάστημα πενταετίας- έχουν beta μεγαλύτερο της μονάδας, 113 μετοχές έχουν συντελεστή beta, που κυμαίνεται από 0,004 (ΠΡΟΝΤΕΑ) έως 0,989 (ΜΥΤΙΛ), ενώ 5 μετοχές εμφανίζουν αρνητικό συντελεστή beta.

Αντίστοιχα για διάστημα τριετίας, 27 μετοχές έχουν beta μεγαλύτερο της μονάδας, 104 έχουν beta που κυμαίνεται μεταξύ των τιμών 0,048 (ΑΝΕΠΟ)  έως 0,999 (ΤΙΤΑΝ), 7 μετοχές έχουν αρνητικό beta και 1 μετοχή (ΑΝΕΠ), έχει μηδενικό συντελεστή beta.

 

Σε σχέση με τον συντελεστή beta που είχαν οι μετοχές την 18/12/2020 (όπου ξεκινήσαμε να καταγράφουμε τις τιμές), για το διάστημα 5ετίας, παρατηρήθηκε αύξηση του beta σε 97 μετοχές, ενώ στις υπόλοιπες 42 η τιμή του beta υποχώρησε. Αντίστοιχα για το διάστημα 3ετίας, σε 87 μετοχές αυξήθηκε η τιμή του beta και στις υπόλοιπες 52 μειώθηκε.

 

Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (25/11/2022), για το διάστημα 5ετίας, 99 μετοχές σημείωσαν αύξηση του beta, η οποία κυμαίνεται από 0,01% (ΛΑΜΨΑ) έως 11,23% (ΒΙΟΤ) ενώ 40 μετοχές σημείωσαν μείωση του συντελεστή beta, που κυμάνθηκε από -0,03% (ΛΟΥΛΗ) , έως -83,33% (ΠΡΟΝΤΕΑ).

Αντίστοιχα για το διάστημα της 3ετίας, 71 μετοχές, παρουσίασαν αυξημένο beta σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, το οποίο κυμάνθηκε από 0,03% (ΕΕΕ) έως 323,49% (ΛΕΒΚ), ενώ 66 μετοχές που το beta υποχώρησε οι τιμές κυμάνθηκαν από -0,01% (ΕΥΔΑΠ), έως το -9,99% (ΠΡΕΜΙΑ). Οι ΑΝΕΠ και ΧΑΙΔΕ παρέμειναν με μηδενικό συντελεστή beta.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι, όταν ο συντελεστής beta είναι μεγαλύτερος της μονάδας, τότε η μετοχή έχει θετική συσχέτιση με τον Γενικό Δείκτη και η απόδοση της είναι περισσότερο μεταβλητή σε σχέση με τον δείκτη. Αντίθετα, όταν ο συντελεστής beta είναι μικρότερος της μονάδας, η μετοχή κινείται λιγότερο “επιθετικά” σε σχέση με τον δείκτη. Όταν ο συντελεστής beta είναι ίσος με την μονάδα τότε η μετοχή κινείται με την ίδια μεταβλητότητα που κινείται ο δείκτης.

Όταν ο συντελεστής beta είναι μηδέν, η μετοχή κινείται ανεξάρτητα του δείκτη και όταν το beta είναι αρνητικό, η μεταβλητότητα της μετοχής κινείται αντίθετα από την μεταβλητότητα του δείκτη. Δείτε περισσότερα για τον συντελεστή beta, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text