Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά από άσχημο άνοιγμα κάτω των 900 μονάδων, ο ΓΔ κατάφερε σήμερα (Δευτ, 5/12/22) να κλείσει πάνω από το επίμαχο αυτό επίπεδο

Μετά από άσχημο άνοιγμα κάτω των 900 μονάδων, ο ΓΔ κατάφερε σήμερα (Δευτ, 5/12/22) να κλείσει πάνω από το επίμαχο αυτό επίπεδο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

«Τέλος καλό, όλα καλά» ήταν η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ μετά από πρωινό καθοδικό χάσμα 10 μονάδων ή -1,10% στις 893 μονάδες, κατόρθωσε να κλείσει στις 903 (-0,08% από το κλείσιμο της Παρασκευής) με αυξημένο τζίρο 74 εκατ ευρώ ενώ σημειώνονται μεγαλύτερες πτώσεις στους διεθνείς δείκτες ,-0,55% DAX, -1,12% DOW (στις 8.15 μμ Ελλάδος).

Το γράφημα του ΓΔ παραμένει bullish.

Δεν θα ενοχληθούμε ιδιαίτερα με ενδεχόμενη απώλεια των 900 μονάδων αλλά θα μας ανησυχήσει και θα προχωρήσουμε σε προστατευτικές πωλήσεις αν ο ΓΔ σημειώσει κάτω των 900 μονάδων ένα άσχημο κλείσιμο χειρότερο του -1% με τζίρο μεγαλύτερο της προηγηθείσας συνεδρίασης.

Στρατηγική για αύριο, Τρίτη, 6/12/2022

Αναφέρθηκε ήδη : εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 893 μονάδων με τζίρο μεγαλύτερο των 74 εκατ, το ΤΧ θα πουλήσει το 10-20% της αξίας των θέσεών του ανάλογα του μεγέθους της πτώσης του ΓΔ και των συνολικών τζίρων.

Μετοχές

Παρά το αρνητικό πρόσημο του ΓΔ οφειλόμενο στην μεγάλη σήμερα πτώση -2,60% του ΔΤΡ, οι μετοχές με θετικό κλείσιμο ήταν διπλάσιες αυτών με αρνητικό ενώ δυο μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ και ΓΕΚΤ, έκλεισαν με μεγάλες ανόδους άνω του +3% όπως και δυο μετοχές, οι τραπεζικές ΠΕΙΡ και ΕΥΡΩΒ, έκλεισαν με μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν άξιζε σήμερα τέτοιο τίτλο αλλά τράβηξαν την προσοχή μας οι :

-ΣΑΡ : η μόνη μετοχή που έδωσε σήμερα σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρου στροφέα – υψηλού τριμήνου αλλά με μικρό όγκο μόλις 10 χιλ τεμαχίων.

-ΦΡΙΓΟ : πέτυχε σήμερα +19,75% με μεγάλο όγκο 750 χιλ τεμαχίων, μια ταλαιπωρημένη μετοχή που προσπαθεί να διασωθεί (διαγραμματικά).

ΓΕΚΤ : μετά το χτύπημα της Παρασκευής σήμερα αντέδρασε αξιοπρεπώς με μεγαλύτερη (θετική) μεταβολή και μεγαλύτερο όγκο σε σχέση με αυτούς της Παρασκευής.

ΤΕΝΕΡΓΑ : Αντίθετα με την μητέρα της ΓΕΚΤ, μετά το χτύπημα της Παρασκευής, δεν αντέδρασε αξιοπρεπώς αφού η μεταβολή τιμής και οι όγκοι ήταν μικρότεροι σήμερα.

ΜΥΤΙΛ : Η μοναδική μετοχή που σήμερα πέτυχε νέο υψηλό όχι μόνον τριμήνου αλλά και έτους.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν βραδινή ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text