Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Axia: Σύσταση buy και περιθώριο ανόδου 104% για τη μετοχή της ΔΕΗ

Axia: Σύσταση buy και περιθώριο ανόδου 104% για τη μετοχή της ΔΕΗ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Axia: Σύσταση buy και περιθώριο ανόδου 104% για τη μετοχή της ΔΕΗ

Σημαντική αξία στο επενδυτικό story της ΔΕΗ, βλέπουν οι αναλυτές της Axia Ventures Grouop, δεδομένης της βάσης του ενεργητικού της εταιρείας, της καθετοποίησης και, κυρίως, των συνεχιζόμενων προσπαθειών ενεργειακής μετάβασης. Παράλληλα, ορίζουν ως τιμή- στόχος για τη μετοχή τα 13,20 ευρώ, τιμή κατά 104% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα, με σύσταση αγοράς (buy).

Οι αναλυτές επικαιροποιούν τις εκτιμήσεις τους για τη ΔΕΗ λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που επικρατούν στην αγορά, αλλά και τον ρυθμό με τον οποίο προχωρά το business plan της επιχείρησης, κυρίως σε σχέση με την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ.

Αβεβαιότητα

Ωστόσο, όπως τονίζουν αναγνωρίζουν τη μεταβλητότητα και τη «μειωμένη ορατότητα« για την αγορά ενέργειας που συνεχίζει να επιβαρύνει τον κλάδο.

«Πιστεύουμε ότι η αποτίμηση της ΔΕΗ θα πρέπει να βασίζεται στη θεμελιώδη αξία των υφιστάμενων περιουσιακών της στοιχείων και επίσης να λαμβάνει υπόψη τη συνεχιζόμενη μετάβαση της εταιρείας» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η Axia Ventures εκτιμά επίσης ότι η ΔΕΗ θα παρουσιάσει ραγδαία αυξανόμενη κερδοφορία τα επόμενα χρόνια. Το επαναλαμβανόμενο EBITDA το 2022 φαίνεται να διαμορφώνεται στα 863 εκατ. ευρώ το 2022 (-1,1% σε ετήσια βάση), ενώ αυξάνεται κατά 33% σε ετήσια βάση το 2023 σε 1,15 δισ. ευρώ και κατά 9,6% σε ετήσια βάση το 2024 σε 1,26 δισ. ευρώ καθώς οι συνθήκες της αγοράς ομαλοποιούνται. Και υπενθυμίζει ότι η διοίκηση της εταιρείας κατά την τελευταία ενημέρωση των αναλυτών, επιβεβαίωσε ότι ότι στοχεύει στη διανομή μερίσματος το 2024 για τα κέρδη του 2023.

 

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text