Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Οι συνεδριάσεις γύρω από τα μέσα Δεκεμβρίου, θα κρίνουν την πορεία της αγοράς

Οι συνεδριάσεις γύρω από τα μέσα Δεκεμβρίου, θα κρίνουν την πορεία της αγοράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η χρηματιστηριακή αγορά, είναι “χτυπημένη” από τις σχέσεις μεταξύ κράτους και των τραπεζών και από τις ανησυχίες στις διεθνείς αγορές. Βέβαια, παράλληλα, η αγορά προσπαθεί να “αφομοιώσει” τα κέρδη που πέτυχε κατά τις προηγούμενες μέρες.

Όσο και να έχει αποστασιοποιηθεί, η ελληνική αγορά από την αγορά της Νέας Υόρκης, εν τούτοις, σε δύσκολες μέρες, το κλίμα και το ρυθμό, εξακολουθεί να τον δίνει η Wall Street.

Η αγορά, παρά το ότι δείχνει “δυνατή”, προς το παρόν φαίνεται να προτιμά την αδράνεια. Είναι πιθανό να υποχωρήσει κάτω από τις 900 και αν αυτό συμβεί, δε θα είναι θετικό.

 

Όπως είχαμε αναφέρει και στο τεύχος του περιοδικού, η παραλλαγή του “εξομαλυντή 3 ημερών” θα δώσει “σήμα εισόδου” είτε μεταξύ 15 και 20 Δεκεμβρίου. Εκτιμούμε ότι αυτό θα συμβεί είτε στις 16, είτε στις 19. Το σήμα, θα δοθεί ακόμη και αν ο δείκτης υποχωρήσει κάτω από τις 900 μονάδες, αφού, ό,τι και να γίνει, η καμπύλη του ΚΜΟ-200 θα πάρει θετική κλίση -κάτι θετικό, αφού υποδηλώνει μία προηγούμενη καλή και ισχυρή πορεία της αγοράς, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην πραγματικότητα.

Μπορεί, μέσα στην “ατυχία” και την προβληματική πορεία των δεικτών τάσης, μέσα στο 2022, να φανούμε λίγο “τυχεροί” και να εισέλθουμε στην αγορά, σε τιμές χαμηλότερες από τις σημερινές.

Ας μην ξεχνάμε ότι, στις 13 Δεκεμβρίου ανακοινώνεται ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ και στις 14 Δεκεμβρίου, θα γίνει η συνεδρίαση της FED για τα επιτόκια. Οι μέρες αυτές, μπορεί να προκαλέσουν ενθουσιασμό, ή και απογοήτευση στις αγορές. Σίγουρα θα επηρεάσει και την ελληνική αγορά.

 

Όπως διαπιστώνετε, πραγματοποιούμε μερικές αλλαγές στα καθημερινά μας σχόλια. Στο εξής -και αν όχι σε καθημερινή βάση, θα γίνεται αρκετές μέρες μέσα στην εβδομάδα- θα υπάρχουν και τα σχόλια της κυρίας Ρομοσού και του κυρίου Καρατζά. Πρόκειται για δύο νέα παιδιά, με καλές σπουδές και καλούς βαθμούς, που ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους στη EuroCapital -η κα Ρομοσού από το 2018 και ο κ. Καρατζάς, από πέρυσι.

Ξέρετε, δεν υπάρχουν πολλοί αναλυτές στην αγορά. Ή, αυτοί που υπάρχουν, εργάζονται σε χρηματιστηριακές εταιρίες και η δουλειά τους -αξιόλογη- είναι πάνα προσανατολισμένη στο να κάνει ο πελάτης πράξη. Έτσι, ο μόνος τρόπος για να υπάρξουν νέοι αναλυτές, χωρίς την υποχρεώση να πείθουν κάποιον για να αγοράζει ή να πουλάει μια μετοχή και συνεπώς να είναι εντελώς ανεξάρτητοι, είναι να τους “φτιάξουμε”. Αυτό προσπαθούμε και πιστεύω ότι, σιγά σιγά τα καταφέρνουμε. Τα νέα αυτά παιδιά, καταβάλουν μία μεγάλη προσπάθεια, έχουν εξαιρετικές δυνατότητες και προοπτικές και παρακαλώ να τους δείτε έτσι. Νέοι και φερέλπιδες. Και είμαι βέβαιος ότι, στα επόμενα χρόνια και δεκαετίες, θα προσφέρουν πολλά σ’ αυτό το χώρο.

Δείτε τις σελίδες τους: Από το τμήμα ανάλυσης (Κωνσταντίνα Ρομοσού, εδώ) και “Από τις διεθνείς αγορές” (Κώστας Καρατζάς, εδώ). Μέσα στο επόμενο διάστημα, οι σελίδες τους θα εμπλουτιστούν και θα γίνουν σημαντικές και βασικές για μας, ως περιοδικό, αλλά και για σας.

 

Αύριο, θα γίνει μια παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων που θα χρησιμοποιούν καθημερινά οι δύο συνεργάτες μας, στα σχόλιά τους.

 

Στον πίνακα των μετοχών που παρακολουθούμε, χθες βρέθηκε η ΟΤΟΕΛ σε “τιμή επέμβασης” (εδώ). Βέβαια, αυτό δεν είναι ακριβώς έτσι, αφού όταν τοποθετήσαμε την ΟΤΟΕΛ στον πίνακα, περιείχε και το € 1,00 της επιστροφής κεφαλαίου, το οποίο αποκόπηκε χθες.

Βέβαια, η εντυπωσιακή πορεία της ΟΤΟΕΛ κατά το 9μηνο (τόσο σε επίπεδο θεμελιωδών μεγεθών, όσο και χρηματιστηριακά) δείχνουν ότι η θετική πορεία της μετοχής, θα συνεχιστεί.  Αύριο θα προχωρήσουμε στην αναθεώρηση της τιμής, στο € 9,76, δηλαδή, λίγο πάνω από το μέσο όρο των κλεισιμάτων του 2022, ο οποίος είναι € 9,66. Σημειώνουμε ότι, το χαμηλό της μετοχής για το έτος είναι το € € 8,25.

 

Καλό σας βράδυ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text