Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κράτησε γερά και σήμερα (Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022) τις 900 μονάδες

Ο ΓΔ κράτησε γερά και σήμερα (Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022) τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs (αγορασμένους) ήταν η σημερινή συνεδρίαση που ο ΓΔ δεν συνέχισε την τριήμερη μέχρις στιγμή πτώση αλλά να κλείνει με ελάχιστη μεταβολή +0,09% (στις 904 μονάδες) με μέτριο τζίρο (64 εκτ) και με τους Ξένους Δείκτες να σημειώνουν μικρές ημερήσιες πτώσεις στα ψηλά εξαμήνου.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ βρίσκεται σε σαφή ανοδική τάση αλλά ταυτόχρονα είναι και υπεραγορασμένος (+17% από το τέλος Σεπτεμβρίου), δηλαδή βρίσκεται σε μια αντιφατική κατάσταση η οποία λύεται με ήπια διόρθωση ή οριζόντια ανάπαυλα στα παρόντα επίπεδα γύρω από τις 900 μονάδες.

Θα δυσαρεστηθούμε αν ο ΓΔ χάσει τις 900 μονάδες αλλά σε πωλήσεις θα προχωρήσουμε μόνον αν ο ΓΔ πλησιάσει απειλητικά η διασπάσει καθοδικά το χαμηλό 20 ημερών των 883 μονάδων.

Στρατηγική για αύριο, Τετάρτη, 7/12/22

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 900 μονάδων με πτώση χειρότερη του -1% και με τζίρο μεγαλύτερο των σημερινών 64 εκατ, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 100% σε 90-80%, αναλόγως του μεγέθους της πτώσης τιμής και των τζίρων.

Μετοχές

Σήμερα δεν είχαμε ιδιαίτερα συμβάντα σε μετοχές. Οι πτωτικές ήταν λίγο περισσότερες των ανοδικών ενώ μια μετοχή, η ΜΙΓ, πέτυχε μεγάλη άνοδο άνω του +3% και δύο μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ και ΟΤΟΕΛ, σημείωσαν πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν άξιζε τέτοιο τίτλο αλλά ξεχωρίζουμε δυο με θετικά συμβάντα και έναν δείκτη, τον τραπεζικό, με αρνητικά.

-Η ΜΙΓ πέτυχε την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας σε εμπορεύσιμη μετοχή, +5,26%, σημειώνοντας υψηλό διετίας. Ωστόσο, είναι μετοχή υψηλού κινδύνου / υψηλής προοπτικής κέρδους και με όχι μεγάλη εμπορευσιμότητα και επίσης, με αρνητική καθαρή θέση (τα χρέη της είναι μεγαλύτερα της περιουσίας της).

-Αντίθετα, ο κραταιός ΜΥΤΙΛ με μέτρια ημερήσια άνοδο +1% πέτυχε υψηλό ζωής στα 18,5 ευρώ. Το μακροχρόνια γράφημά του δείχνει ότι μπορεί άνετα να ξεπεράσει και τα 20 ευρώ.

-Τέλος, ο ΔΤΡ σημείωσε τρίτη συνεχόμενη ημερήσια πτώση συμπληρώνοντας υποχώρηση -7,5% από την κορυφή εξαμήνου που πέτυχε την περασμένη εβδομάδα. Την αιτία θα την γνωρίζουν πολλοί συνδρομητές, που είναι η κυβερνητική σύσταση να ακολουθήσουν οι τράπεζες κοινωνική πολιτική μειώνοντας το περιθώριο κέρδους τους με πτώση επιτοκίων δανεισμού και άνοδο επιτοκίων καταθέσεων.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text