Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνέχισε και σήμερα (Τετ, 7/12/22) τις προσπάθειές του να εδραιωθεί πάνω από τις 900 μονάδες

Ο ΓΔ συνέχισε και σήμερα (Τετ, 7/12/22) τις προσπάθειές του να εδραιωθεί πάνω από τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική ήταν η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,69% (στις 910 μονάδες) με μεγάλο τζίρο (80 εκατ) αλλά με πτωτικούς τους διεθνείς δείκτες οι οποίοι εν τούτοις παραμένουν σε καθαρή ανοδική τάση.

Μέχρις στιγμής, κατά το τελευταίο 15νθήμερο, τα πράγματα βαίνουν καλώς, ο ΓΔ παγιώνει την θέση του πάνω από τις 900 μονάδες και ταυτόχρονα «χωνεύει» το ισχυρό φθινοπωρινό ράλι, του +17% από τέλος Σεπτεμβρίου σε τέλος Νοεμβρίου.

Θα προκύψουν κάποιες ανησυχίες αν ο ΓΔ χάσει τις 900 μονάδες ενώ εμείς θα προχωρήσουμε σε πωλήσεις αν ό ίδιος δείκτης χάσει ή προσεγγίσει απειλητικά το χαμηλό 20 ημερών των 883 μονάδων.

Στρατηγική για αύριο, Πέμπτη, 8/12/22

Το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση κατά 10-20%, ανάλογα το μέγεθος της πτώσης και των όγκων, εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τις 900 μονάδες (-1,20%).

Μετοχές

Περίπου τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε έκλεισαν σήμερα θετικά με 6 μετοχές, τις ΜΙΓ, ΙΝΤΚΑ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΠΕ, ΑΡΑΙΓ, ΠΕΙΡ, να πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΦΡΙΓΟ, που έκλεισε με πτώση μεγαλύτερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Καμία δεν άξιζε σήμερα τέτοιο τίτλο αλλά ήταν πραγματικά αξιοσημείωτες 4 μετοχές που σημείωσαν νέα υψηλά τριμήνου με μεγάλους όγκους, οι ΜΙΓ, ΕΛΠΕ, ΑΡΑΙΓ και ΜΥΤΙΛ.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου οι, ΓΕΚΤΕΡΝΑ με στροφέα τα 9,9 ευρώ, ΜΠΕΛΑ 15,4 και ΤΙΤ με στροφέα τα 12,6 ευρώ.

Δείκτης Τραπεζών : σήμερα έκλεισε με μέτρια άνοδο στις 623 μονάδες. Όσο ο ΔΤΡ θα κινείται πάνω από τις 600 μονάδες, εμείς θα τον θεωρούμε ότι «πάει καλά» (ότι βρίσκεται σε ανοδική τάση).

Θα επανέλθουμε και άυριο σε βραδινή ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text